<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=146209" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ниска избира...

Кметът на Буковлък привикан в полицията по сигнал за купуване на гласове

02 Октомври 2022
0 276

Кметът на Буковлък привикан в полицията по сигнал за купуване на гласове. Самият Георги Боижнов се оплака и определи това като натиск пред БНТ.

Машина за гласуване: “Дневникът е подправен” (видео)

Кметът на Буковлък привикан в полицията по сигнал за купуване на гласове

“Тази нощ полицаи са разпитвали кмета на селото дали раздава дърва срещу гласуване в полза на определена политическа сила”. Това разказа живеещ в Буковлък. 

“Тази нощ полицаи са разпитвали кмета на селото дали раздава дърва срещу гласуване в полза на определена политическа сила”, разказа живеещ в Буковлък пред БНТ. 

“Вчера нашият кмет беше привикан да го разпитват по нощите дали се купуват гласове. Беше му направен протокол да не се занимава с изборите. Уж били раздавани дърва. От снощи от 12 часа цялото село е барикадирано от полицаи и жандармеристи в опит да притиснат хората да не излязат да гласуват. Питам на какво основание е този полицейски натиск?”.

Кметът на Буковлък обясни, че е бил привикан в Първо РУ заради сигнал, че раздава дърва за изборите.

“В дома ми имаше полиция от 2:30 до 7:30 ч. Какво съм направил? Полицията започна да проверява колите, номерата на хората. Спират всяка кола. Има и цивилни патрули”.

От Областната дирекция на МВР в Плевен отричат за засилено полицейско присъствие в селото. Но на входа на селото патрулки проверяват почти всички.

Съставен е предупредителен протокол от МВР. Кметът е отказал да го подпише.

На предишните избори

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления против политическите права на гражданите стартира бе проведена на миналите избори през ноември на територията на плевенското село Буковлък. Тогава с полицейска мярка за срок до 24 часа бяха задържани шестима, на възраст между 19 и 60 години, заподозрени в извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите.

Кметът на Буковлък привикан в полицията по сигнал за купуване на гласове

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции