<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=160329" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Моделът "Бори...

Кога ще бъдат поредните предсрочни избори? (видео)

21 Януари 2023
0 120

Кога ще бъдат поредните предсрочни избори? Отговор на този въпрос се опитва да даде президентът Румен Радев пред Дарик.

Гешев най-накрая каза кога приключва разследването за къщата в Барселона и кюлчетата (видео)

Кога ще бъдат поредните предсрочни избори? (видео)

За разпускането на 48-ото Народно събрание, Радев припомни, че вече му е дал достатъчно време, като целта е била партиите да могат да се отдалечат от острата конфронтация. Според президента обаче, голямото предизвикателство е колко още да работи този парламент.

„Ако питате конституционалистите, те казват веднага. Ако питате ЦИК, те казват, че ако изборите са на 26 март, няма да има хартия за машините. Това е и денят, в който се сменя времето“, обясни Радев и подчерта, че неговата цел е да има максимално добра организация на тези избори. Президентът изрази очакване да получи отговор от парламента и за законите, които трябва да бъдат приети.

Радев прогнозира, че при следващите избори политическото пространство пак ще бъде фрагментирано и отново ще има борба за министерски кресла, което по думите му е проблем и за ерозиращото доверие на обществото към парламентарната република.

Кога ще бъдат поредните предсрочни избори? (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции