<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=111798" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Бахов, ...

Коледен дух или коледен призрак броди из София? (РЕПОРТАЖ)

14 Декември 2021
0 3096

Коледен дух или коледен призрак броди из София? Този въпрос зададе на хора в столицата репортерът ни Виктория Симеонова пред камерата на оператора Йохан Вирт.

Коледа в България

Наближават празниците, а с тях малки и големи градове в България засияха с дух на Коледа и дъх на греяно вино. Някои градове като Бургас, Варна и Велико Търново традиционно са пищно украсени.

Коледен дух или коледен призрак броди из София? (РЕПОРТАЖ)
Бургас, снимка: Dani Dimov

Приятна изненада е коледният вид и на Панагюрище, Бобов дол, Перник и дори Сунгуларе.

Коледен дух или коледен призрак броди из София? (РЕПОРТАЖ)
Панагюрище, снимка: Асарел Медет

Столицата обаче е мрачна и тъмна, а малкото украса, която виждаме, е дарение от рекламодатели. Затова и рекламите по нея са по-видими от самата украса. Липсва стил, естетика и какъвто и да е опит за изграждане на коледна атмосфера.

Коледен дух или коледен призрак броди из София? (РЕПОРТАЖ)
Европейските градове

Свикнали сме да виждаме красиви кадри от Виена, Париж, Москва и Мюнхен. Затова се заровихме по-дълбоко из дебрите на социалните мрежи в търсене на снимки и видеа от по-малки европейски градове и сходни на София столици. Така попаднахме на коледната приказка в Баня Лука, Босна и Херцеговина:

Баня Лука

Впечатляващи са и Букурещ, Загреб и още много, много столици и градове.

Една уникална коледна украса, която няма да ви остави равнодушни (видео)

Как хората в София приемат украсата?

Макар този път да не са похарчени никакви средства за украса, столичани и гостите на града не са никак очаровани от вида му предпразнично. Липсва коледно настроение. Виждаме много реклами, но не и празнични украси с обща стилистика, които да създават настроение. Е, някои от хората споделиха пред камерата ни, че все пак им харесват украсите и светлините. Но категорично има и по-добре украсени градове от София, дори и сред драстично по-малките.

Коледен дух или коледен призрак броди из София?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции