<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=122656" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов, Арна...

Кой е адвокат Менко Менков – защитникът на Борисов

18 Март 2022
0 10534

Още преди адвокат Менко Менков да се появи пред дома на бившия премиер Бойко Борисов в четвъртък вечерта на 17 март, всички вече го чакаха. Менков беше адвокат на Цветан Цветанов, бил е на много други политици и бизнесмени, сега е и на Бойко Борисов, пише Булевард България.

Кой е адвокат Менко Менков - защитникът на Борисов
Булфото

Вчера в 22:30 ч. Борисов бе отведен от полицаи в централата на “Национална полиция” и прекара нощта там. Менко Менков обясни, че задърженето на Борисов е по сигнал на гражданското сдружение “БОЕЦ” от декември миналата година.

Борисов, Арнаудова и Горанов са в Седмо РПУ

По думите му, европейската прокуратура не участва под никаква форма в ареста, а като основание за задържането на Борисов е посочен текст от Наказателния кодекс, който се отнася за изнудване.

Борисов, Арнаудова и Горанов са в Седмо РПУ
Булфото

През юли миналата година Менков придружи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на разпит в Главна Дирекция “Национална полиция”. Тогава Борисов направи изявление пред медиите, че е повикан заради три сигнала от 2009 до 2012 г. А Менков беше лаконичен относно разпита и заяви, че сигналите са били за „измислици от преди 13 години”.

Адвокатско дружество „Менко Менков и Съдружници” е една от най-проспериращите адвокатски кантори в страната, а името на нейния основател – адвокат Менко Менков – е едно от най-утвърдените имена в правните среди на Република България, пише на сайта на кантората на Менков.

Менков придружаваше и бившите регионални министри от ГЕРБ Петя Аврамова и Николай Нанков при разпита им за магистрала „Хемус“ в полицията.

Кой е адвокат Менко Менков - защитникът на Борисов
В края на 2021 г. името на известния наказателен адвокат също се появи в Досиетата Пандора.

През 2015 година Менков е станал собственик на офшорна фирма, регистрирана на Сейшелите. Две години по-късно, през 2017 година, фирмата е прехвърлена, но юристът е получил генерално пълномощно да оперира с нея, написа bird.bg

Кой е адвокат Менко Менков - защитникът на Борисов
Булфото

Менков дълго време бранеше в съда интересите на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов – през 2015 година той защитаваше в едно от най-шумните дела срещу него. Тогава бившият вътрешен министър беше осъден на две инстанции на 4 години затвор, но Върховият касационен съд отмени присъдата и върна делото за повторно разглеждане на Апелативния съд. Делото стана популярно като „6-те „не“, заради отказа на Цветанов да разреши прилагане на специални разузнавателни средства спрямо бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Адвокат Менков е известен ловджия и участва в управлението на ловно стопанство “Дунав”. Не крие принадлежността си към масонския орден,.

Преди години един от синовете на Менков участва в катастрофа на пътя Девин – Михалково, шофирайки един от служебните джипове „Тойота“ на ловно стопанство „Борино“ в Родопите. За случая се разбра от писмо до медиите на майката на един от потърпевшите. Обвиненията ѝ бяха, че МВР “покрива” информацията по случая.

В същото ловното стопанство Менков празнува и своята 55 годишнина.

През 2012 кантора „Менко Менков & Съдружници” откри извънстоличен офис в Кърджали. А за негов ръководител беше определен адвокат Димитър Шереметев, бивш директор на полицията в Източните Родопи.

“Натрупаният през годините опит, личните качества, коректност и професионализъм, се превърнаха в запазена марка на адв. Менков и неговия екип от юристи”, пише още в представянето на Менков.

Кой е адвокат Менко Менков – защитникът на Борисов

Източник: Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции