<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=145531" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИзСпортен Св...

Крайнодясната партия “Италиански братя” спечели парламентарните избори

26 Септември 2022
0 243

Крайнодясната партия “Италиански братя”, начело с Джорджа Мелони, спечели парламентарните избори в страната.

“Италиански братя”, която има неофашистки корени, печели 26% и води пред основната лява Демократическа партия, която е с 19%. Коалиционният партньор на “Италиански братя“, крайнодясната формация “Лига” на Матео Салвини, е с 9%, а консервативната партия “Напред, Италия” на Силвио Берлускони събира около 8% на сто от гласовете.

Политиците в Италия привличат младите избиратели чрез TikTok

Мелони се очертава да бъде първата жена-премиер на Италия. Снощи тя заяви, че дясноцентристкото ѝ правителство няма да предаде доверието на народа.

Крайнодясната партия &#8220;Италиански братя&#8221; спечели парламентарните избори
Facebook/Giorgia Meloni

“Това е време, в което, ако искаме да бъдем част от историята, трябва да осъзнаем, че носим отговорност пред милиони хора, които са ни избрали. Ако бъдем призовани да управляваме страната, ще го направим за всички, за да обединим народа, като се възползваме максимално от това, което обединява, а не от това, което разделя”, добави тя в кратко изявление пред журналисти в Рим.

Тазгодишната избирателна активност в Италия е била най-ниската в историята на парламентарните избори – 63.95%. Тя е с около 9% пункта по-слаба от тази на вота през 2018 г., когато гласуваха 73.01%.

Градче в Италия прибегна до услугите на екстрасенс заради липсата на вода

Завоят надясно за Италия обнадежди съюзниците на Мелони в Европа, но и подбуди много притеснения.

Редица международни медии пишат, че Мелони ще бъде най-десният премиер на Италия от Мусолини насам. Победата на “Италиански братя” е една от най-коментираните теми в момента.

Крайнодясната партия “Италиански братя” спечели парламентарните избори

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Майната ВИ

    25 Октомври 2022

    Върховна глупост е тази статия!!! Преписана от ИТАР/ТАСС и лошо преведена!

Реакции