<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=147121" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Изневерява" ...

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

10 Октомври 2022
0 446

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България.

“Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала експлозията – това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Освен това бяха идентифицирани превозвачи, лица, участвали в организацията на придвижването на камиона (….) С помощта на Федералната служба за сигурност (ФСБ) стана възможно да се идентифицират заподозрени сред онези, които биха могли да подготвят терористичната атака.”

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

Това заяви ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин на среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург, предавана от “Россия 24”. Според него експлозията, станала в събота сутрин, “със сигурност има терористичен характер и е терористичен акт”.

Вижте момента на взрива на Кримския мост (видео)

Бастрикин доложи още, че първоначалните данни от разследването сочат, че взривът бил организиран от украинските специални служби. Тяхната цел е била “да унищожат основен граждански инфраструктурен обект”.

Коментар: Истинските фашисти са в Москва

“Ясно. Както току-що съобщихте, няма съмнение, че това е терористична атака, насочена към унищожаване на критично важна гражданска инфраструктура на Руската федерация”, каза Путин, а Бастрикин допълни “Точно така”.

Защо Кримският мост е толкова важен за Путин и Русия?

“А авторите, изпълнителите и клиентите са тайните служби на Украйна”, каза още президентът. “Украинските специални служби и граждани на Русия и чужди държави, които са помогнали за подготовката на тази терористична атака”, отвърна ръководителят на Следствения комитет. Видео, снимки и стенограма на разговора и публикувана на сайта на Кремъл.

Мостът е построен след анексирането на Крим

19-километровият мост над Керченския проток свързва Кримския полуостров с Русия.

Кримският мост е от ключово значение по време на войната, защото е основният транспортен коридор на Русия при Черно и Азовско море. Той е най-важната линия за снабдяване на руските войски в южна Украйна. Мостът има и дълбоко символично значение за руския президент Владимир Путин, който го построи след като анексира Крим.

Кремъл: Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции