<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=106585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

ГДБОП: Липсващите 60 млн. за “Хемус” са усвоени от “обикновен човечец”(видео)

06 Ноември 2021
2 2866

Липсващите 60 милиона лева, които са били отпуснати за строежа на АМ „Хемус“ накрая стигат до един обикновен човек. Това съобщи шефът на ГДБОП Любомир Николов пред bTV.

Липсващите 60 млн. за "Хемус" са усвоени от "обикновен човечец", разследват на кого е подставен

„Нашето разследване стигна до фирми фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на следващия ден след постъпването им. Всички тези пари се обединяват в едно лице, което също сме установили“, каза Николов.

По думите му става въпрос за човек, който няма политическа кариера и не е свързан с нито една политическа партия: „Случайно лице, на което е поставена задача да усвои тези средства и да пренесе тези пари“, каза Николов.

Той посочи също, че „обикновеният човек“ на върха на „пирамидата“ не е бил задържан до момента.

На въпроса коя е банката, през която парите са превеждани в чужда държава, директорът на ГДБОП заяви:

„Банката е установена по категоричен начин, но за момента ще запазим в тайна коя е тя“.

По думите му е разговаряно със служители на банката, които са извършили физически конкретните операции по теглене на големите суми пари.

Бойко Рашков: 600 метра от АМ “Хемус” край Търговище са се срутили (видео)

Хемус

Предстои тепърва да се установи къде се намират тези средства. Николов коментира още, че категорично не става въпрос за политическо мероприятие във връзка с предстоящите парламентарни избори.

Липсващите 60 млн. за "Хемус" са усвоени от "обикновен човечец", разследват на кого е подставен

„Ние наблюдавахме замесените лица в продължение на месец, месец и половина. Установихме офиси и домашни адреси, където биха могли да бъдат открити или укрити важни документи, които имат отношение към престъпната дейност.

В един момент, може би породено от действията на службата и някои медийни изяви, тези лица предприеха действия по укриване или унищожаване на тези документи“.

По думите му унищожението на документите е спряно навреме.

Вчера на общ брифинг няколко служби на МВР, данъчните и регионалното министерство очертаха схема за източване на милионите, но без да представят конкретни доказателства. Вътрешният министър Бойко Рашков тогава обяви, че 600 метра от магистрала край Търговище са се срутили.

Строителят отрича

Пред bTV представител на фирмата строител на място, заяви, че срутване няма, а става дума за участък от 46 метра, който изглежда така от месеци. По негови думи строежът ще бъде завършен в срок.

Проверка ще установи дали действително има срутване.

Липсващите 60 млн. за “Хемус” са усвоени от “обикновен човечец”, разследват на кого е подставен

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции