<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=151200" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поредна жест...

Издирващите малкия Александър губят надежда

17 Ноември 2022
0 505

Издирващите малкия Александър Цветанов, който се търси вече седми ден, губят надежда. Майката на Сашко е призована на разпит. За това съобщава СЕГА.

Майката на малкия Сашко е призована на разпит като свидетел

Радостина Цветанова живее във Великобритания от август 2020 г. Тя не се е прибирала в България оттогава. Майката е призована на разпит като свидетел. Според информация, цитирана от СЕГА, репортер на bTV се е свързал с нея по телефона снощи, но тя е отказала коментар.

Все още няма следа от 12-годишния Александър от Перник

Албена Стоилова от Окръжна прокуратура – Перник коментира казуса. “Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, но има срок. В случай че не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира.”

Бащата на малкия Сашко е отчаян

От друга страна, бащата на Александър вече допуска, че детето е отвлечено.

“Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм”. Това заяви Александър Цветанов-старши.

Криминалист: Притесняват ме действията на бащата на Александър (видео)

Издирващите малкия Александър губят надежда
Доброволците са огорчени и с вързани ръце

Макар издирването на детето да продължава, все по-малко хора участват в него. Те са обезсърчени от многото фалшиви сигнали и помощ от екстрасенси, врачки и шарлатани.

“Докато няма солидна следа, а не “насоки” от врачки, няма да се включваме”, заявиха доброволци.

„Искаме някой да каже къде да се продължи издирването, не да се пращат две коли да обикалят безсмислено. Стигнали сме на 70 км. някаква координация. Иначе се лутаме по гори и паланки. Всички имат подозрения, версиите са много – че бащата го укрива, има версии, че е отвлечен от майката”, сподели Румен Стефанов, друг доброволец.

Полицията в Перник съобщи, че започва търсене по “специфични места”, които остават неоповестени. Полицаи, доброволци и близки обикалят и търсят момчето не само в Перник, но и в горите около града, квартали на София, а от вчера – и в Радомир.

Кучета, хеликоптер и термокамери също се използват в търсенето. Въпреки, че полицията проверява всеки постъпил сигнал, следа от детето все още няма. Прокуратурата не разполага с доказателства за извършено престъпление срещу момчето.

Видео: “Здравей, България”, НОВА

Издирващите малкия Александър губят надежда

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции