<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139721" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Санкциите во...

“Морската столица” Варна потъна в боклуци (видео)

03 Август 2022
7 250

“Морската столица” Варна потъна в боклуци, съобщават хора от града в социалните мрежи. Сред тях и рекламният специалист Иво Илиев, чиито кадри използваме, за да представим проблема.

Ситуацията не е такава за първи път. Обикновено градската управа се оправдава с пренаселеността през лятото и несмогването да се обслужат много хора. Сега обаче проблемът започна още преди старта на туристическия сезон. От общината признават за него, но това някак не го решава.

Вчера зам.-кметът Тодор Иванов съобщи, че има пропуски в сметоизвозването в районите „Одесос“ и „Приморски“. “От началото на годината са наложени санкции в размер на 118 000 лв. на фирмата по чистота ЗМБГ”, информира малко по-късно общинският пресцентър. По думите му гражданите са виновни, защото чупели контейнерите, не оставяли където трябва боклука и т.н. Обещани бяха строг контрол по изхвърлянето на смет в града, курортите, включително полицейски, а и солени глоби.

На място

Независимо кой какво съобщава официално, на терен проблемът има интересни практически измерения. Хора споделят, че в квартал “Левски” контейнери от различни улици са били събрани заедно в общо пространство. Така вместо на различни места, много хора са принудени да изхвърлят боклука на едно единствено – преливането накуп на 5-6 контейнера наистина образува сметище. Друг пример от междублокови пространства: доскоро два контейнера на едно място събираха целия боклук на живущите наоколо; сега има три за всеки отделен вид боклук, но двата стоят празни, а хората хвърлят в третия (т. нар. общ). Така реално ползват един, който бързо се препълва – по този параграф обвинението обикновено е към гражданите, че не изхвърлят разделно; но ситуацията ще се реши, ако просто бъдат поставени още “общи” контейнери. Ето на такива “дребни” проблеми трябва да се намери решение.

&#8220;Морската столица&#8221; Варна потъна в боклуци (видео)
Снимка: Иво Илиев

Призоваваме община Варна в най-кратък срок да намери решение на проблема – непростимо е градът да изглежда така, представяйки България и пред хиляди туристи в светлината на голямо сметище!

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за всякакви подобни нередности само на gospodari.com и на телефон *3333.

“Морската столица” Варна потъна в боклуци

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции