<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=138132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията из...

МВР докладва, че Семерджиев шофира без книжка с година и половина закъснение

21 Юли 2022
0 274

МВР е докладвало на Прокуратурата чак сега, че Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка преди година и половина, сочи съобщение на държавното обвинение. От 5 РУ при СДВР уведомили Прокуратурата в петък на 15 юли 2022 г.

Полицейската преписка е за това, че на 12.12.2020 г. срещу него е съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС.

Въпроси и отговори: Какво знаем досега за делото срещу Георги Семерджиев

МВР докладва, че Семерджиев шофира без книжка с година и половина закъснение

Чак през юли 2022 г. при решаването ѝ служителите на отдел „Пътна полиция“ установяват, че са налице данни за извършено престъпление и я докладват на Прокуратурата. Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка.

Следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина.

Без книжка, дрогиран и издирван. Как на 11 юни полицаи спират Семерджиев и го пускат?

При проверка е установено, че през януари 2021 г. е изготвено наказателно постановление спрямо Семерджиев. То обаче не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентна прокуратура. Подобен случай с невръчено постановление на Семерджиев е установен и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се провери кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в СДВР, а не връчени на Семерджиев. Както и защо не са уведомени други отдели на МВР и Прокуратурата.

МВР едва сега докладвало, че Семерджиев шофира без книжка година и половина по-рано

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции