<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=158393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

Наказани служители и промени в правилника на “Шейново” след скандала с разменените бебета (видео)

10 Януари 2023
0 673

Наказани служители и промени в правилника на “Шейново” след скандала с разменените бебета – за такива съобщи директорът на столичната АГ болница д-р Румен Велев. Той обясни, че 3 служители ще бъдат наказани.

“Докладът от „Медицински одит” не беше изненада за нас. Голяма част от нещата, отразени в него, съвпаднаха с изводите от нашата вътрешна проверка. Трима души установихме, че са виновни за размяната на бебетата. Наложени са им дисциплинарни наказания още в петък преди да получим доклада на „Медициснки одит”.  Наказани са старшата акушерка на Неонатологията, началникът на Неонатологичното отделение и дежурният лекар, който е изписал бебетата”, посочи той. 

Наказани служители и промени в правилника на &#8220;Шейново&#8221; след скандала с разменените бебета (видео)

Установиха редица нарушения при размяната на бебета в “Шейново” (видео)

На въпрос дали той ще подаде оставка, д-р Велев беше категоричен – не вижда свои управленски грешки в случая. По думите му той и екипът сега трябва да се преборят да върнат доверието на хората към “Шейново”.

Все още се очакват резултатите от проверката на Прокуратурата по темата.

Няма служители на болницата, които да са се самообявили за виновни за случилото се. По думите на директора на лечебното заведение няма как служителите да си спомнят всеки конкретен случай – особено предвид, че размяната вероятно не е умишлен акт, а “низ от случайности”.

След приключването на досъдебното производство ще стане ясно дали ще има по-сериозни наказания за конкретни служители. Тогава ще се разбере и дали роднините на бебетата ще съдят болницата.

Сред предвидените промени в “Шейново” след случая са: трима отговорни служители, които да следят за номерата на гривните на майките и децата и да се подписват, че са удостоверили фактите при изписване; поставяне на охранителни камери в помещенията, където са самите деца; възможност децата да прекарват повече време с майките си непосредствено след раждане. Обсъжда се и как бащата и други близки да присъстват на раждането.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • theICON

    13 Януари 2023

    Този директор е виновен той е търговеца, който е позволил смяната.

Покажи всички Скрий

Реакции