<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=148061" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво носи во...

Навални обяви, че срещу него е образувано ново наказателно дело

20 Октомври 2022
0 106

Навални обяви, че срещу него е образувано ново наказателно дело. То е за “пропаганда на тероризъм”, “екстремизъм”, “финансиране на екстремизъм” и “реабилитация на нацизма”.

Адвокатите на най-известния критик на Кремъл смятат, че по тези обвинения Навални може да се окаже в затвора за 30 години, пише в. Дневник.

В профила на Навални в Instagram се появи информация, според която в наказателната колония е получил официално уведомление за новото съдебно дело.

Фондът на Навални обяви нови разкрития за хора на власт в Русия (видео)

Навални обяви, че срещу него е образувано ново наказателно дело
Снимка: скрийншот/Instagram

Ето какво посочва в поста Навални:

“Аз съм гений на престъпния свят. Професор Мориарти нервно пуши настрана. Всички мислехте, че съм две години в изолация, в затвора, а се оказва, че активно извършвам престъпления. Добре, че ИК прояви бдителност и не мигна. Официално бях уведомен, че съм обвинен в ново наказателно дело за, докато съм в затвора, насърчаване на тероризма, публично насърчаване на екстремизъм, финансиращ екстремизъм, реабилитиран нацизъм…. Единственото, което засенчва самодоволството ми, е, че тези успехи са заслуга не само на мен, но и на съучастниците: Вълкова, Жданова, Чанишева. Аз съм водач на престъпна банда и те изпълняват заповедите ми“.

И в момента Навални излежава присъда от две години и половина, след като негова условна присъда по т. нар. дело “Ив Роше” бе заменена с ефективна.

През 2021 година руският опозиционер Алексей Навални получи наградата “Сахаров” за свобода на мисълта. Наградата на Европейския парламент отличава личности и организации, които се борят за правата на човека и основните свободи. Тя беше присъдена на Алексей Навални за това, че “последователно се е борил срещу корупцията на режима на Владимир Путин”.

Навални получи международна известност с организирането на демонстрации срещу руския президент Владимир Путин и неговото правителство, с участието си на избори и с призивите си за реформи срещу корупцията.

През август 2020 година той бе отровен и прекара месеци в болница в Берлин. При завръщането си в Москва през януари 2021 година той беше арестуван и осъден. Организациите, свързани с Навални, бяха обявени за екстремистки, а негови сътрудници бяха задържани.

Навални обвинява руския президент Владимир Путин за отравянето, докато Кремъл отрича да има нещо общо.

Навални обяви, че срещу него е образувано ново наказателно дело

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции