<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=120912" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-добрите к...

Навални от затвора: Нека не сме нация от страхливци, нека се бием срещу войната

02 Март 2022
0 3019

Навални от затвора: Нека не сме нация от страхливци, нека се бием срещу войната.

“Не можем да чакаме и секунда повече. Трябва, стискайки зъби и преодолявайки страха, да излезем и да настояваме за край на войната. Ако за да я спрем, се наложи да запълним затворите и полицейските бусове, ще го направим. Трябва да платим тази цена, защото никой не може да го стори вместо нас”.

Ново обвинение заплашва Навални с още 3 години затвор

Това е силното послание на Алексей Навални към руснаците и към всички хора по света, борещи се за мир в Украйна. Зад решетките на затвора в град Покров (на около 105 км източно от Москва), най-големият опозиционер на Владимир Путин призова сънародниците си да не се страхуват, а да излязат на улиците и площадите, за да извоюват мира.

Псевдо-историческите глупости за събития отпреди 100 години

“Ние, Русия, искаме да бъдем нация на мира. Уви, малцина биха ни нарекли така сега. Но нека поне не се превръщаме в нация на сплашените, мълчаливи хора. Нация на страхливци, които се преструват, че не забелязват агресивната война срещу Украйна, започнала от нашия очевидно побъркан цар”, пише Навални в дълга серия от публикации в Twitter, публикувани на 2 март.

Навални от затвора: Нека не сме нация от страхливци, нека се бием срещу войната

“Не мога, не искам и няма да запазя мълчание, гледайки как псевдо-историческите глупости за събития отпреди 100 години се превръщат в оправдание за руснаците да убиват украинци, както и за украинците да убиват руснаци, докато се защитават.

Намираме се в третото десетилетие на 21 век, а по новините гледаме как хора изгарят танкове и бомбардират къщи. На нашите ТВ-екрани наблюдаваме истински заплахи за начало на ядрена война. Аз самият не съм от СССР. Роден съм там. А основната фраза, която се използваше по време на детството ми, беше „борба за мир“. Призовавам всички да излязат на улиците и да се борят за мир.

Навални отговори на ареста си със сензационни кадри от суперлуксозния “таен дворец” на Путин (видео)

Путин не е Русия. И ако има нещо в Русия, с което да се гордеете в момента, това са онези 6824 души, които бяха задържани, излизайки на улиците с плакати с надписи „Не на войната“. Казват, че ако не присъстваш на протест и не рискуваш да бъдеш арестуван, значи не можеш да се бориш за посланието си. Аз вече съм в затвора, така че смятам, че мога.

Не можем да чакаме и секунда повече. Където и да сте – в Русия, в Беларус, на другия край на света, излезте на главния площад във вашия град”, пише Алексей Навални.

Призив за демонстрации по цялото земно кълбо

Той призовава за демонстрации по всяка възможна точка на земното кълбо, всеки ден от седмицата и в 2 ч. през уикендите и другите почивни дни. “Ако сте в чужбина, отидете пред Руското посолство. Ако можете да организирате демонстрация, направете го през уикенда. Да, може би само няколко души ще излязат на улиците първия ден. А на втория – дори по-малко. Но трябва, стискайки зъби и преодолявайки страха, да излезем и да настояваме за край на войната. Всеки арестуван трябва да бъде заменен от двама новодошли”.

“Ако за да спрем войната, се наложи да запълним затворите и полицейските бусове, ще запълним затворите и полицейските бусове с нас самите.

Всичко си има цена и сега, през пролетта на 2022, ние трябва да платим тази цена. Няма кой друг да го направи вместо нас. Нека не само „бъдем срещу войната“. Нека се бием срещу войната”, е силното послание на руския опозиционер.

Навални вече една година е в затвора, след като оцеля при отравяне с Новичок в Русия – престъпление, за което светът обвинява Кремъл. В началото на 2021 г. опозиционерът се завърна в Москва от лечението си в Германия и беше наказан да изтърпи ефективно наказание по старо дело, защото в периода на терапията е нарушил условието на изпитателния срок – т.е. не се е явявал пред инспекторите от Федералната служба за изпълнение на наказанията. Присъдата му е общо 2 г. и 8 месеца затвор.

На 15 февруари обаче започна второ дело срещу него – този път по обвинение в “мошеничество и неуважение към съда”. Алексей Навални е обвинен, че е изхарчил част от даренията на Фонда за борба с корупцията за лични цели. Това може да му донесе още 15 г. лишаване от свобода.

Навални от затвора: Нека не сме нация от страхливци, нека се бием срещу войната

Източник: Twitter, Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции