<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=113044" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин стана а...

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга (снимки)

24 Декември 2021
0 25683

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга.

Какво си пожелава най-високият човек на планетата за Коледа? Може и да не е най-оригиналното желание на света, но в случая е самата истина, пише LADbible.

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга (снимки)

Султан Кьосен е висок 251 см. 39-годишният турски фермер от кюрдски произход се оженил през 2013 година за сирийска жена на име Мерве Дибо, която е висока само 175 см. Но сега, когато вече е разведен, Султан смята, че разликата във височините им не е бил най-големият проблем. Според него това била комуникацията помежду им, понеже той говорел турски език, а съпругата му единствено арабски.

Въпреки това обаче, бракът им устоял повече от седем години. Сега обаче Султан е отново на “пазара за младоженци” в търсене на нова съпруга, от която се надява да има и деца.

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга

По-рано този месец той отлетял за Москва и възнамерява да не се връща оттам без избранница. Попитан защо настоява на народността на бъдещата си съпруга, Султан отговаря, че рускините се славят с изумителна хубост и нежна душа. Е, явно че той не се притеснява да се учи от грешките си, след като е известен факт, че рускините не говорят турски, а руски.

“Мога да я подсигуря и нямам нужда от пари”, казва Султан и допълва: “Бих искал да я заведа с мен обратно в Турция.”

“Живея на историческо място в югоизточната част на страната, но съм далеч от морето. Чувал бях, че рускините харесват топли и учтиви мъже – с мен ще е лесно.”

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга

Забележителната височина на Султан се дължи на тумор в хипофизаната жлеза. Гигантизмът и акромегалията се развиват в резултат на прекомерно производство на хормони на растежа в хипофизната жлеза.

24-годишна туркиня е най-високата жена на света

Славата му на най-високият човек според рекордите на “Гинес” заварила Султан преди брака му с Мерве. Ето защо тогава той си пожелал светлините на прожекторите да му помогнат да намери своята съпруга.

“Първото нещо, което искам да направя е да си купя кола, която да ми е по размерите, но повече от всичко искам да се оженя”, каза тогава турчинът. Впрочем той не е динственият турчин, записан в рекордите на “Гинес”, заради размерите си. Негов сънародник държи рекорда за най-дълъг нос.

Турчин държи рекорда за най-дългия човешки нос в света (снимки)

“Досега беше много трудно да си намеря приятелка. Никога не съм имал такава, защото момичетата се страхуват от мен като ме видят”, признава при вписването си в рекордите преди 11 години гигантът Султан. “Надявам се това да стане сега. Предполагам, че след като вече съм знаменитост, ще срещна купища момичета и ще мога да се оженя.”

Най-високият човек на планетата отива в Москва да си търси съпруга

Източник: LADbible

Видео: The Telegraph

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции