<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=139664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На живо: Кири...

Не, Кирил Петков и Лена Бориславова не си тръгнаха хванати за ръце (видео)

02 Август 2022
2 6248

Не, Кирил Петков и Лена Бориславова не си тръгнаха хванати за ръце.

Предаването на властта от екипа на Кирил Петков в Министерски съвет създаде изненадващ медиен сюжет, пише Булевард България. БНТ публикуваха снимка на бившия премиер и Лена Бориславова под ъгъл, който едва ли не показва как двамата се държат за ръка.

На живо: Кирил Петков предаде властта на Гълъб Донев

Снимката е на фоторепортера Десислава Кулелиева. Тя е подбрана и публикувана във Facebook-профила на “По света и у нас”. Коментарът гласи, че “досегашният премиер Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова напуснаха сградата на Министерски съвет”.

Фотографията на БНТ беше използвана от няколко онлайн медии като “новина”, че двамата са се държали за ръка. Това провокира нова вълна от коментари във Facebook.

Кадри на Bulgaria on Air обаче ясно показват зрителната измама.

Лена Бориславова определи спекулациите около снимката за “поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната”.

“Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила. Няма проблем, че има такъв кадър. Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната”, казва тя в пост във Facebook.

“Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г. Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение – друго е средството за успех и то зависи пак от мъж. Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България”, допълва тя.

Източник: Булевард България

Видео: Bulgaria on Air

Не, Кирил Петков и Лена Бориславова не си тръгнаха хванати за ръце (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции