<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=149643" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сидеров нахл...

Нов случай на полицейска агресия в София? (РЕПОРТАЖ)

03 Ноември 2022
0 4837

Нов случай на полицейска агресия в София? За такъв сигнализират младежи, които твърдят, че на 31 октомври срещу 1 ноември вечерта са станали жертви на агресия от страна на служители на СДВР. Повече гледайте в репортажа на Виктория Симеонова и оператора Йохан Вирт.

Сигналът

Иван Георгиев разказа за случай на полицейска агресия към него и негови приятели, пожелали да не говорят пред камера. Те са заснели и кратко видео, в което се виждат двама от извършителите – служители на “Охранителна полиция” при СДВР. На кадрите за кратко се виждат лицата на полицаите и как един от тях посяга да вземе телефона, с който го снимат.

По думите на Иван Георгиев след това той е бил задържан и отведен в Трето районно управление на полицията. Приятелите му са получили удари от полицаите, но са били пуснати. Той е бил задържан от 5 сутринта до 2 следобед. Няма посочена причина за ареста.

Нанесени са му травми, за които Георгиев е извадил съдебномедицинско удоствоерение. Той смята да търси правата си по съдебен ред.

Нов случай на полицейска агресия в София? (РЕПОРТАЖ)

Позицията на полицаите

Отидохме да потърсим полицаите, за които младежите твърдят, че са извършили насилие към тях. Един от тях излезе от кабината си, но заяви, че трябва да изчакаме – а после изпрати началника си, за да разговаря с нас.

Началникът на “Охранителна полиция” неколкократно заяви, че няма да коментира случая и че по него предстои проверка. Не уточни кога се очакват резултати от нея, нито каква е позицията на полицая, заснет на видеото, по случая.

Ние внимателно ще проследим кога ще приключи обещаната проверка и какви ще са резултатите от нея. Надяваме се тя да не е “пунта мара”, каквито бяха тези около всички случаи на полицейска агресия по време на протестите през 2020 година.

Продължаваме да следим темата, а вие ни сигнализирайте за всякакви злоупотреби, измами и корупция само на gospodari.com и на телефон *3333.

Нов случай на полицейска агресия в София?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Аз

    04 Ноември 2022

    Май само тъпата ви "медия" му вярва на тоя гамен! :D

Покажи всички Скрий

Реакции