<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96290" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нов вариант н...

Нов смъртоносен вирус се разпространява в Африка, Гвинея потвърди случай

10 Август 2021
0 1599

Нов смъртоносен вирус се разпространява в Африка, Гвинея потвърди случай, пише Dir.bg.

ветовната здравна организация съобщи за случай на болестта на Марбург в Гвинея, предаде АФП. Това е първият регистриран случай на смъртоносния вирус, свързан с Ебола, в Западна Африка. Той също както коронавируса е преминал от животински гостоприемници към човека.

Вирусът, който се пренася от прилепи, има висок процент на смъртност – до 88 на сто. Той е открит при пациент, починал на 2 август в една от южните префектури на страната. Регионалният директор на СЗО за Африка д-р Матшидисо Моети заяви, че разпространението на вируса трябва да бъде спряно.

Поставихме рекорд в броя на заразените с COVID-19 у нас за последните седмици

Нов смъртоносен вирус се разпространява в Африка, Гвинея потвърди случай |  Днес.dir.bg
За първият случай

Случаят е регистриран два месеца след като организацията обяви края на второто огнище на Ебола в страната, регистрирано миналата година, което взе 12 жертви. Централата на организацията в Женева определи заплахата от болестта като висока на местно ниво, но като ниска в глобален мащаб.

Организацията работи със здравните власти за бърз отговор, основан на опита на Гвинея в справянето с Ебола. СЗО посочва, че болестта на Марбург се предава чрез контакт с телесни течности на заразен или замърсени повърхности.

Междувременно стана ясно, че италианската полиция блокира няколко групи в мобилното приложение Телеграм, където потребителите могат да си купят фалшив здравен пропуск за COVID-19, предаде Ройтерс. Такъв пропуск вече се изисква за влизане в множество заведения, фитнес зали, басейни и други услуги в Италия.

А от 1 септември ще е задължителен за студентите и пътуване с влак, автобус, кораб и самолет. Правителството на Марио Драги прие изискването за пропуска в опит да ускори ваксинацията в страната и да овладее разпространението на делта варианта.

Нов смъртоносен вирус се разпространява в Африка, Гвинея потвърди случай . А от 1 септември ще е задължителен за студентите и пътуване с влак, автобус, кораб и самолет.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции