Сигнализирай!

Аpple представи новия и изключително мощен Маc Pro (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
04.06.2019 г.
7
0

Започвайки от цена 5,999 долара, новият Mac Pro е дългоочакван и за щастие на почти всички, Apple не се е престарала с дизайна му - кутията му е правоъгълник, в който може да инсталирате и няколко PCI карти.

 

Apple е приложила вниманието си към дизайна и перфектността във всички малки детайли, като например сложния начин, по който решетката отпред има някаква допълнителна дълбочина и текстура, вместо да е проста мрежа от дупки. 

 

 

""

 

 

Кутията е изградена около рамка от неръждаема стомана, а краката й могат да бъдат заменени с колела. Освен това, с едно завъртане на дръжката в горната част, ще имате възможност да премахнете цялата кутия, за да стигнете до вътрешността на компютъра.

 

 

""

 

Всички тези детайли показват интелигентния дизайн на Apple, но както знаете предишният Mac Pro беше прекалено мощен, принуждавайки Apple да признае, че компютърът наистина загрявя ужасно много.

 

В новото поколение не би трябвало да има такъв проблем, тъй като вече има три големи вентилатора и на базата на това, което Apple заяви по време на представянето му, има и много топлинни мивки за основните компоненти.

 

Относно хардуера, Apple обещава, че ще можете да поставите някои доста мощни компоненти в тази машина - до 1.5TB памет за съхранение с помощта на 12-те свободни слота, до 28-ядрен процесор Intel Xeon и до четири графични процесора, с помощта на нещо, което компанията нарича MPX модули. 

 

 

""

 

 

Тези модули не само се включват в основните PCIe слотове, но и до 500W повече мощност заради новата Thunderbolt основа, която Apple добави към дънната платка.

 

Моделът, който Apple показа не е претоварен с карти, както можете да видите по-горе, но определено можете да ги добавите, защото има общо осем PCI Express слота.

 

В случай обаче, че използвате MPX модули, те могат да заемат много от това пространство, тъй като двойка такива модули покрива цели четири PCIe слота.

 

Що се отнася до това, което Apple очаква потребителите да направят с толкова много възможности и мощност, демонстрациите показаха обичайното - филми, музика и обработване на снимки и видео, както създаването на 3D графики. 

 

По време на представянето успяхме да видим как новия Mac Pro работи със софтуер като Logic, Lightroom и Final Cut Pro X и по всичко личи, че дори основната версия на компютъра е сред най-мощните машини, които Apple някога е създавала.

 

 

""

 

 

По време на WWDC 2019, компанията пресъздаде професионална фотосесия на живо, а с помощта на iPad Pro, за да може компютърът да получи снимки директно от камерата, които да бъдат обработени. 

 

Машината бе свързана с новия Pro Display XDR  и ботният процес изглеждаше доста безупречен, демонстрирайки HDR възможностите на диспеля,  яркостта и високата разделителна способност, когато се използва с цел обработване на снимки.

 

Определено не е ясно дали професионалните фотографи някога ще използват Pro Display XDR за обработката на своите снимки, но Apple илюстрира колко свързани могат да бъдат новият Mac Pro, Pro Display XDR и iPad Pro.

 

Тази комбинация ще ви даде възможността да работите по начина предвиден от Apple, но добрата страна е, че и самият Mac Pro може да бъде самостоятелна работна станция за много професионални фотографи, тъй като ще можете с лекота да свъжете два или дори три монитора към него. 
 

 

 

Източник: The Verge

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.