Сигнализирай!

Английски фенове искат финала на Евро 2020 да се преиграе

Gospodari.com
Gospodari.com
14.07.2021 г.
8
0

Емоциите около УЕФА Евро 2020 не стихват за пореден ден след края на първенството. Английски фенове са стартирали петиция за преиграване на финала с Италия, който "Трите лъва" загубиха след изпълнение на дузпи, пише БНТ.

В нея са се подписали близо 110 хиляди привърженици на английския национален отбор, недоволни от съдийството на главния рефер Бьорн Кайперс в мача за европейската титла.

Италия победи Англия след дузпи и стана шампион на Евро 2020

На Острова смятат, че нидерландският съдия не е свирил с еднакъв аршин, като посочват ситуацията, в която Джорджо Киелини задържа за фланелката Букайо Сака. За нарушението си бранителят получи жълт картон, а местните фенове на Англия смятат, че италианецът е трябвало да бъде изгонен.

"Мачът на 7.07.2021 година изобщо не беше честен. Италия получи само жълт картон за влачене на играчи на Англия като роби. След всички блъскания, дърпания и ритници на Италия все пак ѝ беше позволено да спечели? Това определено е пристрастно решение. Италия трябваше да получи червен картон за начина на игра, а мачът да се реферира от безпристрастен съдия. Това изобщо не беше честно", се казва в петицията на сайта Change.org.

Източник: БНТ

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.