Сигнализирай!

Пхенян заплашва със затвор и екзекуция граждани, които използват жаргони от Южна Корея

Gospodari.com
Gospodari.com
19.07.2021 г.
12
0

Правителството на Северна Корея забранява със закон употребата на жаргони от Южна Корея под заплахата от затвор и дори екзекуция, предава BBC.

От официалната медия на авторитарната държава, ръководена от лидера Ким Чен Ун, предупреждават, че под обект на преследване могат да попаднат също така опити за привнасяне на модните стилове, музика и дори прически от Юга.

“Голяма криза”: Какво точно се случва в Северна Корея?

Всички тези мерки са част от нов обширен закон, целящ да премахне всякакъв вид чуждестранно влияние със строги наказания. Гражданите, уличени в нарушаването му, могат да бъдат изправени пред затвор или дори екзекуция.

„Идеологическото и културно проникване под прикритието на цветни буржоазни влияния е дори по-опасно от враговете с оръжие в ръка“, цитира британското издание публикация на вестник Родонг Синмун.

В нея се подчертава, че корейският език, основан на диалекта на Пхенян, е по-добър и че младите хора трябва да го използват правилно.

Режимът в Северна Корея забрани тесните дънки, за да се “бори с капитализма”

Чуждопоклонничеството и културното влияние отвън се разглеждат като основна заплаха за комунистическия режим в Северна Корея и нейния върховен лидер - Ким Чен Ун.

Източник: BBC

Снимки: Unsplash

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.