Сигнализирай!

Вътрешният министър сезира зам.-главния прокурор за Иван Гешев (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.07.2021 г.
13
0

"Днес изпратих до заместник-главния прокурор Борислав Сарафов част от материалите, които министърът на правосъдието е подал срещу главния прокурор Иван Гешев за разгласяване на данни от разследващи устройства. Според мен има основание с този въпрос да се занимае Следстената служба".

Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на брифинг след награждаването на директори на областни дирекции за добро изпълнение на професионалните им задължения.

ВСС гласува като недопустимо искането за отстраняване на главния прокурор (снимки)

"Надявам се, че в Следствената служба, където има доста качествени следователи с богата подготовка, ще проведат разследване и ще се отоговори на въпроса дали има извършено престъпление от главния прокурор или не", допълни той. 

"Ако се даде отрицателен отговор - какви ще са мотивите за това? Често напомням, че по два закона в нашата страна е забранено да се разпространяват данни от подлушващи устройства", коментира още службеният вътрешен министър. Той посочи, че Гешев или прокуратурата по негово нареждане са представили данните от СРС-та по "подреден начин, за да заблудят обществото" и допълни: "Аз съм поискал, каквото и решение да вземе Сарафов, да бъда уведомен за това".

На въпрос дали би приел министерски пост, Рашков посочи, че би се замислил, но при определени условия.

Източник и видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.