Сигнализирай!

Община Пазарджик предвижда възрастово ограничение за каране на тротинетка

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
103
0

Община Пазарджик предвижда възрастово ограничение за каране на тротинетка. Причината са зачестилите инциденти с висок травматизъм, пише Дневник.

Промени в общинската наредба на Пазарджик за безопасността на движението ще разрешават на водачите на електрически тротинетки до 14 години да ги управляват само по велосипедни алеи. Лицата над 16 години ще могат да използват тротинетки и по улиците, но само в рамките на града или вътре в населеното място. При каране на такова превозно средство каските са задължителни.

Забранява се движението на електрически тротинетки по пешеходните зони, зелените площи, в парковете и по тротоарите. Забраната важи и за детските площадки и за териториите на училищата.

Коментарът на “Господарите”

Електрическите тротинетки са съвременен проблем за обществото ни. Причината е, че съществуващите мерки и ограничения не се спазват. В същото време все повече деца ги управляват с висока скорост, без знания за Закона за движение и без каски.

Докога ще ставаме свидетели на безхаберно отношение спрямо тротинетките, докато учим децата, че могат да живеят в безнаказаност? Настояваме за сериозни мерки срещу електрическите тротинетки навсякъде в България, писна ни да разбираме за блъснати и загинали хора!!!

Млад мъж е починал след тежко падане с тротинетка в Средец

Дете с тротинетка блъсна друго дете в Несебър (видео)

Дете подкара тротинетка из Пловдив и изпревари патрулка (видео)

Поредно дете е блъснато от тротинетка, извършителите са избягали


 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.