Сигнализирай!

Потребителите са все по-недоволни от Facebook и Instagram, сочи проучване

Gospodari.com
Gospodari.com
27.09.2021 г.
17
0

Анкетно проучваме сред хиляди хора установи, че потребителите на Facebook и Instagram са все по-недоволни от приложенията.

Фалшива новина за ваксините е най-четената в САЩ във Facebook (видео)

При Instagram недоволството е свързано най-вече с това,че рекламите от т. нар. инфлуенсъри са все повече, което измества основната идея на платформата за споделяне на снимки. Критики се отпавят и към това, че социалната мрежа опитва да влияе на своите потребители чрез много фалшиви профили - включително на политици и звезди от шоубизнеса.

За Facebook огромната част от потребителите смятат, че действията на компанията имат лошо отражение върху целия свят. Недоволството продължава да е най-голямо за действията на социалната мрежа спрямо дезинформацията, фалшивите новини и речта на омразата, които компанията все още избягва да атакува по-директно. Това е редовна критика от политици и правозащитни организации, като изглежда вече започва да се отразява и на самите служители.

Част от потребителите обаче са недоволни именно от това, че Facebook налага сериозна цензура на все повече публикации и "отдавна няма нищо общо със свободното изразяване на лично мнение".

И към двете социални мрежи има все по-големи критики за това, че "привличат" децата, които често стават жертва на недобросъвестни потребители. Заради това Facebook създава версията на приложението Instagram за деца под 13-годишна възраст. Messenger Kids пък е версия на приложението за съобщения на Facebook Messenger, но за тийнейджъри. То включва редица способи за родителски контрол.

Проучването е на водещите интернет анализатори на Wall Street.

Във видеото можете да изгледате една от меко казано странните прояви на създателя на Facebook Марк Зукърбърг, който се опита да впечатли потребителите с това видео на 4 юли.

Източник: Money

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.