Сигнализирай!

Започна евакуацията на част от екипажа на заседналия край Камен бряг кораб Vera SU (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
06.10.2021 г.
22
0

Започна евакуацията на част от екипажа на заседналия край Камен бряг кораб Vera SU, предава bTV.

Трима души от екипажа поискаха още вчера да бъдат изведени, но трябваше собственикът на кораба изпрати други трима да заемат местата им. Целият екипаж отказа да слезе. Те твърдят, че са били и заплашвани от мениджър и се страхуват да не бъдат депортирани в Турция.

Моряк от “Vera Su” проговори: Мениджърът на кораба ни заплашва, отслабваме психически

От Международната федерация на транспортните работници са потвърдили, че при тях е постъпил сигнал за неизплатени задължения на екипажа, но не могат да комeнтират неговата достоверност.

Смерч се образува в морето край Камен бряг
Предисторията

Корабът „Вера Су“ заседна край Камен бряг на 20 септември. Първите коментари на Морска администрация бяха, че причина за инцидента са цитирам Неадекватни действия на моряците.

Докато се изясняваше защо плавателният съд е стигнал до брега, започнаха опити по разтоварване на кораба. Той пренася голямо количество изкуствени торове. Авторско видео по темата от екипа ни можете да си припомните в линка по-долу.

Ако морето не е достатъчно солено, прибавете азотен тор на вкус (видео)

Първите опити да бъдат премахнати с кран се увенчаха с неуспех, като клипове показаха как товарът се изсипва в морето. Експерти видяха риск от екокатастрофа и затова започна да се търси друг вариант. Междувременно се изясни, че корабът е на турска фирма, а екипажът не иска да напусне кораба, защото не иска да бъде депортиран.

Започна евакуацията на част от екипажа на заседналия край Камен бряг кораб Vera SU

Междувременно стана ясно, че екипажът няма да бъде задържан.

„Уверили сме представител на корабособстевника, че няма да бъда задържани, ако няма други обстоятелства. Те ще бъдат настанени на територията на Каварна при добри условия. Утре ще бъдат разпитани пред съдия“, каза окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Започна евакуацията на част от екипажа на заседналия край Камен бряг кораб Vera SU.

Видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.