Сигнализирай!

Да не се изисква документ за Covid ваксинация при международно пътуване, поиска СЗО

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2021 г.
15
0

Според СЗО при международни пътувания не трябва да се изисква доказателство за имунизация срещу Covid-19, пише bTV. Причината - ограничения достъп до ваксини и неравномерното им разпределение в някои региони по света.

Това становище е приел Комитетът за извънредни ситуации на организацията на деветото си заседание във връзка с пандемията.

Пандемията е далеч от своя край, предупредиха от СЗО (видео)

Комитетът обяви, че не трябва да се изисква "доказателство за ваксинация срещу Covid-19 за международни пътувания като единствен вариант или условие, позволяващо международни пътувания".

В документа се казва, че държавите следва да обмисли основан на риска подход за улесняване на международните пътувания, като се отменят или променят мерки, като например изисквания за тестване и карантина, когато това е уместно, следвайки насоките на СЗО.

Комитетът призовава още за признаване на всички ваксини, които са получили одобрението на СЗО за спешна употреба. А също така и на всички ваксинационни схеми в съответствие с препоръките на неговата експертна група, включително при международни пътувания.

Без документ за Covid ваксинация при международно пътуване, призовава СЗО

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.