Сигнализирай!

Криминални обвинения грозят екипа на Rust заради фаталната стрелба на Алек Болдуин

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2021 г.
15
0

Криминални обвинения грозят екипа на Rust заради фаталната стрелба на Алек Болдуин, съобщава The Guardian.

В интервю за The New York Times окръжният прокурор заяви, че не е коректно огнестрелното оръжие, използвано при инцидента, да се нарича "реквизитен пистолет".

"Това е законно оръжие. Става дума за антика, подходяща за епохата", каза още Мери Кармак-Алтуис.

По думите на прокурора "огромно количество патрони" са били намерени на снимачната площадка. Води se разследване за естеството на тези боеприпаси.

Фаталната стрелба на 22 октомври

Полицията разследва инцидент със стрелба по време на снимките на уестърна Rust в Ню Мексико, при който загина операторката на продукцията Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуса.

Снимка: Instagram

Главната оръжейничка на Болдуин за предишната си продукция: “Не се чувствах сигурна, че съм готова” (аудио)

Използваният от Алек Болдуин пистолет е бил единия от трите, поставени от оръжейника в количка извуън сградата, в която се репетирала сцената. Асистент-режисьорът Дейв Холс грабнал оръжието и го подал в ръката на Болдуин с думите "Cold Gun", което значи, че пистолетът е безопасен. Според данните от разследването обаче, той е съдържал бойни патрони.

Конфискуваните оръжия и боеприпаси

Публикуваните във вторник съдебни документи посочват, че властите са конфискували три броя револвери, кутии с боеприпаси, няколко празни гилзи, два кожени кобура, дрехи и тампони, напоени по всяка вероятност с кръв.

Филмовата продукция започна с проблеми още в първите дни на октомври. Седем души от снимачния екип напуснаха терена часове преди фаталния инцидент.

Los Angeles Times цитира двама анонимни членове на екипа, които са казали, че пет дни по-рано каскадьорът-дубльор на Болдуин е изстрелял два патрона, след като му било казано, че пистолетът е празен. В текстово съобщение до мениджъра на продукцията член на екипа е казал: "До момента имаме три инцидентни стрелби. Това е крайно небезопасно."

Асистентът, подал оръжието на Алек Болдуин, е бил уволнен преди това за подобен инцидент

Междувременно стана ясно, че асистент-режисьорът, подал с грешна инструкция на актьора пистолета, с който бе убита операторката, е бил уволнен преди две години от екипа на друг филм, след като е бил ранен човек при боравене с огнестрелно оръжие.

Асистентът, подал оръжието на Алек Болдуин, е бил уволняван преди това за подобен инцидент

Дейв Холс е бил на същия пост, когато на снимачната площадка “неочаквано е бил произведен изстрел” и е пострадал член на звукозаписния екип. Наложило се е спиране на работата, извеждане на пострадалия от дежурния медик и откарването му за медиинска помощ. Това обясняват от Rocket Soul Studios.

На въпрос на The New York Times относно повдигането на обвинения окръжният прокурор Кармак-Алтуис е отговорила, че "всичко от тази гледна точка, включително криминални деяния, е поставено на масата."

Криминални обвинения грозят екипа на Rust заради фаталната стрелба на Алек Болдуин

Източник: The Guardian, The New York Times

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.