Сигнализирай!

Жена измами магазини с фалшиви купони за $32 млн. и получи 12 години затвор (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.10.2021 г.
84
0

Жена измами магазини с фалшиви купони за $32 млн. и получи 12 години затвор, предава.

41-годишната Лори Ан Талънс разпространила десетки хиляди купони за пазаруване до около 2000 потребители, до които се добрала в социалните мрежи Facebook и Telegram, ползвайки профила Master Chef. Надарената фалшификаторка сама изработила хартийките, като при обиск в дома ѝ във Вирджиния Бийч били намерени отделна част на стойност един милион долара.

Жена измами магазини с фалшиви купони за $32 млн. и получи 12 години затвор

Сред "ужилените" компании са марки като Procter & Gamble, Coca-Cola и други, като най пострадала от "фалшификаторската империя" се оказа Kimberly Clark с невероятните загуби от почти 9 милиона долара.

Мъж си купи “Ламборджини”, след като изтегли с измама $4 млн. заеми за борба с Covid-19

Проверката на ФБР установила над 13 000 различни шаблони, съхранени на компютъра на Лори Ан и съпруга ѝ Пасифико Талънс - младши.

"Измамата с купони не е безобидно престъпление", съобщи специален агент Браян Дуган. "Лори Ан Талънс и съпругът ѝ са управлявали дръзка схема за измама, която довела до кражба на повече от 31 милиона долара от търговци на дребно и производители."

Адвокатът на семейството обаче възразил, че Лори Ан трябва да получи по-лека присъда, тъй като издала на властите информация за "мътния свят на фалшификациите с купони" и е идентифицирала други фалшификатори.

Жена измами магазини с фалшиви купони за $32 млн. и получи 12 години затвор

С парите от измамите семейство Таленс плащало за скъпи почивки, шопинг пътувания, плащали вечери в луксозни ресторанти за себе си и техни близки. Обзавели дома си с нова кухня, соларна стая и наземен плувен басейн.

Арестуваха жена, която си купи кола и къща с преведени погрешка $1,2 млн. в банковата ѝ сметка

Ето какво каза за деянието си фалшификаторката

"Чувствам се дълбоко засрамена и притеснена от собственото си поведение", написала Лори Ан до окръжния съдия, предава New York Times. "Съзнавам, че съм се държала като абсолютно неморално същество и съм давала лош пример на трите си деца, за което ще се разкайвам до края на живота си", допълни тя.

Жена измами магазини с фалшиви купони за $32 млн. и получи 12 години затвор

Тя бе осъдена допълнително на 10 години за измама със социални помощи, които ще излежи едновременно с 12-годишната си присъда.

Жена измами магазини с фалшиви купони за $32 млн. и получи 12 години затвор

Източник: DailyMail, The New York Times

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.