Сигнализирай!

Японска болница ползвала вода от тоалетната за пиене от близо 30 години (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.11.2021 г.
17
0

Японска университетска болница е ползвала за пиене вода, предназначена за тоалетната, в продължение на 28 години поради неправилно свързване на тръби.

Властите в Япония обявиха, че първата в света летяща кола е безопасна (видео)

Болницата е построена през 1993 г., грешката при свързването на водопровода е наистина от близо 30 години. През този период работещите в клиниката и пациентите, които са били под лекарски грижи, са използвали тоалетната вода за пиене, миене на ръцете, гаргара и др., като дори не са забелязали нищо нередно.

"Медицинското обслужване, предоставяно от университетската болница, е притеснително и много съжалявам за създалата се ситуация", извинява се шефът на болничното заведение.

Тъй като болницата се подготвя за изграждане на нова сграда за диагностика и лечение, персоналът е открил този проблем по време на проверка на инсталациите. Според докладите болницата проверява редовно цвета, вкуса, миризмата и т.н. на водата веднъж седмично. Съдейки по съществуващите записи, не е имало проблем от април 2014 г. Специалисти от Университета в Осака казват, че не са открити опасности за здравето на хората, те са направили изследване на качеството на водата.

Източник: 9gag
Видео: ABC

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.