Сигнализирай!

Изписаха мъж от болница след 10 месеца тежка битка с Covid-19 (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.11.2021 г.
14
0

Изписаха мъж от болница след 10 месеца тежка битка срещу Covid-19 Става дума за пациент на име Андрю Уотс, който според лекарите е бил "един от най-болните пациенти" в тяхната практика през пандемията.

От СЗО не са доволни от масовото прилагане на бустерна доза срещу Covid-19

Изписаха мъж от болница след 10 месеца тежка битка срещу Covid-19

Лекарите от болницата "Кралица Елизабет" в Лондон многократно се опасявали, че той няма да се справи. Все пак 40-годишният мъж е изписан и се завръща в дома си в Дартфорд на 21 октомври - 300 дни след като е приет за първи път.

Андрю, който е баща на две деца, прекарва осем месеца в отделението за интензивно лечение и бил в индуцирана кома в продължение на пет седмици, изправен многократно през животозастрашаващ белодробен колапс след коронавирусна пневмония.

"Седмица преди Коледа 2020 г. започнах да се чувствам зле. Не ядях и отслабвах, но си мислех, че това е само заради тревожността, която имам. Когато ме приеха в болница с Covid-19, първоначално реагирах добре на лечението, но след това нивата на кислород започнаха да падат и ме закараха на компютърна томография. Тогава ми казаха, че имам пневмоторакс, който удря белия дроб", казва Андрю.

Преди да се зарази с Covid-19 Андрю бил диагностициран с рак на лимфата през октомври 2019 г., но лечението с химиотерапия било успешно и той бил в ремисия.

През януари тази година състоянието му се влошило бързо. Той бил поставен в кома и на семейството му казали, че е тежко болен. Следващият месец им казали, че белите му дробове са се влошили страшно много.

За щастие белите му дробове се подобрили и през юни той бил свален кислородния апарат. Семейството му успяло да го посети. Наложило се да се учи отново да говори и да ходи, тъй като бил доста време на легло.

"Не спирах да мисля защо аз. Беше много трудно да остана позитивен", казва пациентът. "Но си спомних как когато минавах през химиотерапията, ми казаха да гледам напред, да си поставям малки цели и когато ги постигам, да си поставям друга. Така че направих това", обобщава мъжът.

Източник: ladbible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.