Сигнализирай!

Румен Радев: Гласувах за свобода, законност, справедливост (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.11.2021 г.
13
0

„Гласувах за свобода, законност и справдедливост - с тях получих доверието на българите. На тези избори ще се реши дали ще продължат промените или задкулисието отново ще победи”. Това обяви президентът Румен Радев, след като упражни правото си на глас.

Румен Радев: Гласувах за свобода, законност, справедливост

„Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. Изборната администрация следва да изпълнява закона и разчитам, че ще го направи добросъвестно”, добави той. И призова за създаването на устойчиво правителство.

Жена изяде разписката си, след като гласува машинно в столицата

"Започването на преговори за членство на РС Македония в Европейския съюз няма да зависи от бъдещето и по-следващото българско правителство, а от самата РС Македония", добави Радев.

Румен Радев: Гласувах за свобода, законност, справедливост

"Ключово за началото на преговорите за ЕС за РС Македония е в спазване на правата на македонските българи, в изкореняването на езика на омразата, в прекратяването на опитите за системно унищожаване на културното българско историческо наследство. Началото на преговорите няма да зависи от следващото ново правителство и нов парламент, а най-вече от самата РСМ, която трябва да предприеме съответните действия. Убеден съм, че само с открит диалог между София и Скопие, ще изградим искрени приятелски отношения, каквито очакват хората от двете страни на границата", подчерта Радев.

Румен Радев: Гласувах за свобода, законност, справедливост

Източник и видео: NOVA

Снимки: БулФото

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.