Сигнализирай!

Румен Радев: Днес България издържа изпита си по демокрация (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.11.2021 г.
25
0

"Днес България издържа изпита си по демокрация" - това заяви Румен Радев, след като стана ясно, че ще бъде президент още един мандат. Той печели убедително с над 62% от вота на хората, отишли до урните днес.

Румен Радев благодари на всички, които днес гласуваха и защитиха своя глас за България. "Демокрацията функционира благодарение на вас" - така той се обърна към членовете на комисии и към избирателите. Благодари и на проф. Герджиков. Както и на инициативния комитет, партиите, с които споделят общи идеи и каузи и го подкрепиха.

"Приключи един месец на два вида избори, които изразиха желанието на народа за отстраняване на мафията от властта. Не се сбъднаха очакванията, че гражданите ще се уморят да искат промяна и ще се върнат към старото, не се оправдаха. Въпреки фалшивите новини и режисираните скандали, България издържа изпита си по демокрация."

По-рано Радев обявни, че ниската избирателна активност е свързана с умората на хората от избори и изборни манипулации.

Първи резултати: Румен Радев е новият-стар президент на България (видео)

Радев е категоричен, че новият парламент няма право на грешка и протакане. Всеки, който пренебрегне това, ще се самоубие, обяви още той.

"Очакванията на обществото са да види отчетливо парламентарно мнозинство, което да не допусне социална криза през зимата, да направи правосъдна реформа и да се справи с проблемите. Залогът е за българската идентичност и история", каза още той.

Той обеща слоганът "С вас сме" да остане кредо на президентската двойка през следващия мандат.

"Това е победа на разума и на желанието за законност и справедливост", каза още той.

"България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развитието, свободата и демокрацията. Аз съм оптимист", завърши изявлението си той.

Вицепрезидентът Илиана Йотова обяви, че посвещава победата на починалия си баща.

Илиана Беновска и Ива Николова опитаха да му подарят Конституцията. Атакуваха го и с твърдение, че не е спечелил, щом са гласували толкова малко хора.

Видео: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.