Сигнализирай!

Водещи руски Covid болници поканиха известни антиваксъри в моргите

Gospodari.com
Gospodari.com
24.11.2021 г.
20
0

Главните лекари на най-големите Covid болници в Русия разпространиха открито писмо до известни лица и политици, критикуващи ваксините и противоепидемичните мерки.

В текста те им предлагат да ги разведат из "червените зони" на болниците, в реанимациите и моргите с починали от вируса, пише Дневник.

Смъртността при заразени с Covid в Русия е много по-висока от официално обявяваната

До март 2022 г. от Covid-19 ще си отидат още 700 000 души, предупреждават СЗО
REUTERS/Tatyana Makeyeva

"Известна ни е позицията ви по повод ваксинирането на граждани на Русия срещу Covid-19. В момента сме малко заети и навярно се сещате с какво.

Обаче, имайки предвид колко хора ви четат, слушат и се съобразяват с вас, ще намерим време да ви разходим в "червените зони", реанимациите и отделенията за патоанатомия. Може би след това ще промените позицията си и по-малко хора ще умират", пише в текста.

В него е посочен и телефон за "заявки за посещения", който всъщност е горещата линия за коронавируса на медицинския надзор на Русия.

Сред подписалите се са главни лекари на болници от Москва, Санкт Петербурт, Самара, Сочи, Краснодар и Ханти-Мансийск.

Източник от Кремъл коментира по този повод пред изданието РБК, че "властите ще се борят с антиваксърите с всички законни методи, защото те са отговорни за смъртта на хора".

Говорителят Дмитрий Песков призова след това към противниците на ваксинирането "да се отнасяме законно и да не се превръща спорът в лов на вещици".

Каква е целта на писмото?

Денис Пороценко е главен лекар на Болница №40 в Москва. В профила си в "Телеграм" той обясни защо са написали с колегите си това писмо:

"Живеем във век, когато мнението на професионалистите във всяка област може просто да бъде унищожено от някой известен човек. Не е важно дали той самият е заблуден, или просто се прави на интересен. Последиците - това е страшното!

Водещи руски Covid болници поканиха известни антиваксъри в моргите

Днес новите случаи на заразени в Русия са 33 558, след като в предходните дни броят им наближаваше 40 000. Починалите са 1240.

Официално от началото на пандемията жертва на коронавируса са станали 267 819 руснаци. Данните на националната статистика сочат много по-различни данни за смъртност над обичайната. Над 417 500 души, включително на такива, за които посмъртно е установено, че са заразени с вируса.

Водещи руски Covid болници поканиха известни антиваксъри в моргите

Източник:

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.