Сигнализирай!

Родители сигнализират за шамари и обиди в детска ясла (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
25.11.2021 г.
27
0

Родители сигнализират за шамари и обиди в детска ясла, съобщава NOVA. Те се оплакват от една от медицинските сестри в детското заведение. Случаят е от 199 ДГ в София.

„Оставих детето си в яслата. След това обаче се наложи да се върна, за да обсъдя нещо с медицинската сестра. Детето ми още стоеше на вратата и плачеше. Реших да се скрия отстрани, докато го вкарат вътре, за да не се разстройва допълнително. Станах свидетел как медицинската сестра го хваща за якето и го тръшва на пейката с думите „Спри се, бе, успокой се, бе, лигльо такъв”, разказа майката на детето Антоанета.

"Сестрата се опита да му свали якето. Детето се дръпна и в този момент последва шамар. Реагирах като родител, отидох и почуках на вратата на сестрата, но тя отказа да ми отвори. Отвори ми директорката. Медицинската сестра отрича, че го е ударила, но аз го видях със собствените си очи”, добави тя.

Родители сигнализират за шамари и обиди в детска ясла
Версията на медицинската сестра

"Не съм ударила детето. За втори път го виждам. Аз деца не удрям. Работя като сестра от 1974 г. Работила съм само по ясли и детски градини. Попитайте директорката”, каза медицинската сестра Цветанка Караспасова.

Има и други родители, които съобщават за нередности. „В първия ден, в който оставих близнаците ми, тя хвана едното, започна да крещи и го хвърли на пейката. На третия ден ми върнаха детето с думите: „Елате и го вижте на какво се е направил”. Никой не ми се е обадил предварително. Видях, че има рана на главата и синина около окото. Отидохме на лекар и той каза, че ясно си личи къде е точката на удара от остър ръб”, разказва една от майката.

"Дойдоха двете близначета. Едното си седна спокойно, другото обаче започна да се тръшка на земята и да си удря главата в плочките”, каза Караспасова.

"Вчера постъпи първият писмен сигнал срещу медицинската сестра. Към момента не са предприети мерки, които касаят нейното поведение. Тече проверка”, заяви Мoскана Камарашева - директор на 199 ДГ „Сарагоса".

Родители сигнализират за шамари и обиди в детска ясла

Източник и видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.