Сигнализирай!

Новите управляващи ще направят пълна ревизия на МВР

Gospodari.com
Gospodari.com
26.11.2021 г.
22
0

Новите управляващи ще направят пълна ревизия на МВР, пишат от Свободна Европа.

В преговорите участваха представители на „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Новите управляващи ще направят пълна ревизия на МВР

Преговарящите се обединиха около идеята за ревизия на дейността на Министерството на вътрешните работи. На базата на резултатите от тази проверка, която ще се отнася както до служителите, така и до финансите и функциите, трябва да се предприемат законови промени, смятат партиите.

Според ПП, трябва да бъде приет закон за обществения ред, който да регулира работата не само на МВР, а и на другите институции, които имат отношение към сигурността. БСП посочи като свой приоритет в областта на вътрешната сигурност борбата с битовата престъпност. ИТН посочи като приоритет „деполитизация и демутризация“ в сектора. А от ДБ ще настояват за функционални и персонални промени в сектора и подобряване на противодействието на корупцията.

Преговорите за правителство: ще има ли радикална промяна на българската икономика?

На базата на резултатите от преговорите ще бъде изготвен документ, в който ще бъдат записани конкретни стъпки, които според партиите ще подобрят функционирането на сектора.

Екология

Участниците в разговорите на тема екология предлагат създаването на позицията вицепремиер по климатичните промени в следващото редовно правителство. Тази идея беше подкрепена от представителите на четирите партии, които участваха в преговорите.

Сред обсъдените теми бяха и управлението на отпадъците, управлението на водите, незаконното строителство и качеството на въздуха.

Образование

В България трябва да има система за оценка на качеството на образованието в училище. Около това се обединиха всички участници в преговорите на партиите за образованието.

Електронна лична карта

Участниците в политическата дискусия за развитие на електронното управление посочиха, че ще работят за въвеждане на личната електронна идентификация в личната карта, но също така и в смартфона. Това каза Асен Василев, който беше водещ на дискусията. Срокът за въвеждане на тази електронна идентификация е шест месеца.

Земеделие

По време на преговорите в работната група „Земеделие“ четирите партии се обединиха по няколко теми. Сред тях са завишаването на контрола при производството на храни, стимулирането на местните производители, възможностите за поземлена реформа и създаване на Гаранционен фонд в земеделието. Основните разногласия са свързани с налагането на таван на субсидиите и комасирането на земя.

Източник: Свободна Европа

Новите управляващи ще направят пълна ревизия на МВР

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.