Сигнализирай!

Служебният правосъден министър: Гешев и Цацаров може да бъдат махнати бързо (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.12.2021 г.
17
0

Необходимите законодателни промени, които да помогнат за махането на главния прокурор Иван Гешев и на шефа на антикорупционната комисия КПКОНПИ Сотир Цацаров, може да бъдат направени бързо. Това каза в интервю за в."Сега" служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев.

Съветът на Европа призова България спешно да ограничи влиянието на Гешев

Решението за отстраняването на Цацаров трябва да бъде взето от Народното събрание, а за Гешев -  от Висшия съдебен съвет. Тъй като този състав на съдебния съвет е неспособен да вземе такова решение, "независимо от доказателствата, мотивите и основанията", много бързо може да бъдат приети законодателни промени, които ще променят състава на съвета. Това може да се случи още преди края на тази година. "Има шанс, има и необходимост", каза Демерджиев.

Служебният правосъден министър: Гешев и Цацаров може да бъдат махнати бързо

Той посочи още, че сигналите срещу главния прокурор, които се получават в министерството набъбват все повече. И в някои ставало дума дори за престъпления.

Демерджиев коментира и последния си разговор с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която е настояла да бъде отнет монополът на прокуратурата да праща дела към европейската прокуратура. "Очевидно осъществяваната до момента комуникация през ВКП не задоволява очакванията и изискванията на европейската прокуратура" каза той. 

Служебният правосъден министър: Гешев и Цацаров може да бъдат махнати бързо

Източник и видео: в."Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.