Сигнализирай!

Венцислав Мутафчийски стана "Рицар на годината" на Орденът на Рицарите тамплиери (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
05.12.2021 г.
46
0

За 14-и пореден път "Орденът на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим - Велик приорат България" проведе своя благотворителен бал в навечерието на Коледа. Тази година званието "Рицар на годината" бе присъдено на ген. Венцислав Мутафчийски, предава bTV.

Венцислав Мутафцийски стана "Рицар на годината" на Орденът на Рицарите тамплиери

Директорът на Военна академия е бил единодушно избран заради работата по време на пандемията. "И в тази година, както и в миналата, особено е важна ролята на хората, които изпитват милосърдие и състрадание към останалите хора, затова аз съм изключително поласкан от тази висока чест и привилегия да бъда номиниран от този орден, който подпомага точно тези ценности", каза Мутафчийски.

"Особено впечатление ми направи в клетвата им, има едно изречение, в което се казва че ние трябва да търсим повече истината отколкото славата и повече честта отколкото признанието. Аз съм бил винаги откровен с нашите сънародници, с моите колеги и абсолютно всички, това е една опасна болест, ние трябва да имаме отговорно отношение към нея и да знаем, че от нашите действия зависи дали могат да пострадат други хора", допълва той.

Венцислав Мутафцийски стана "Рицар на годината" на Орденът на Рицарите тамплиери

На благотворителния бал в чест на Рицаря на годината се събраха средства за фонда за даровити деца „Рицаря в мен“. Фондът всяка година подкрепя 10 даровити деца.

Венцислав Мутафцийски стана "Рицар на годината" на Орденът на Рицарите тамплиери

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.