Сигнализирай!

Патриарх Неофит прие на среща Херо Мустафа (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.12.2021 г.
23
0

Патриарх Неофит прие на среща Херо Мустафа, съобщава NOVA.

Срещата се е състояла в сградата на Софийската света митрополия. В нея са участвали също Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха.

Посланик Мустафа е изразила своята благодарност за възможността да се срещне и разговаря с предстоятеля на Българската православна църква. Тя му е пожелала крепко здраве и още духовни сили, с които да води Българската църква.

Патриарх Неофит прие на среща Херо Мустафа (видео)

По време на приема са били поставени редица въпроси от обществения живот, които пряко повлияват на ежедневието. Сред тях са световната пандемия и поддържането на добрите отношения между религиозните общности в страната. Били са изразени и надежди през следващата година ситуацията, не само в страната, но и в света, да се успокои и хората отново да се върнат към нормалния си живот.

Посланик Херо Мустафа е изразила и своите съболезнования от загубата на ставрофорен иконом Ангел Ангелов.

„На срещата бе поставен и въпросът за сънародниците ни в САЩ. Двете страни се обединиха около това, че отношенията между България и САЩ са не просто добри, но са закрепени от българите, които живеят в САЩ, както и от американците, които живеят в България”, посочват от Българската патриаршия.

В края на срещата посланик Херо Мустафа е пожелала на Светейшия патриарх радостно посрещане на празника Рождество Христово и на новата 2022 година. От своя страна патриарх Неофит е изразил своите надежди срещите да са по-чести. Той би искал и да има възможност за повече съвместни инициативи.

От името на ръководството на Софийската митрополия Белоградчишкият епископ Поликарп е отправил покана към посланик Мустафа да посети двата социални центъра на Софийската епархия, за да се запознае със социалните дейности на Българската църква.

Срещата е завършила с взаимни пожелания за радостно посрещане на рождественските и на новогодишните празници.

Патриарх Неофит прие на среща Херо Мустафа

Източник: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.