Сигнализирай!

Путин стана адвокат на Дядо Мраз след заведен срещу него съдебен иск

Gospodari.com
Gospodari.com
24.12.2021 г.
32
0

Путин стана адвокат на Дядо Мраз след заведен срещу него съдебен иск, предава Dir.bg.

На традиционната си пресконференция, която се провежда всяка година няколко дни преди Нова година, журналист от Вологодска област попита президентът на Руската федерация как се отнася към иска, заведен от юрист от Санкт Петербург към Дядо Мраз в гр. Велики Устюг, тъй като Добрият старец "не изпълнява желанията му вече 23 години".

"С него имаме някои сходства", отвърна Путин, който е завършил юридическия факултет на Ленинградския държавен университет. "Ето какво бих отговорил в тази връзка: тъй като аз също съм юрист, мога да вляза в ролята на адвокат на Дядо Мраз и да напомня на ищеца, че той изпълнява желания и носи подаръци само на добрите момичета и момчета. Нека анализира поведението си и може би ще открие какво пречи на Дядо Мраз да го дарява с радост за новогодишните празници", каза той и с усмивка уточни, че "това ще бъде основната линия на защитата".

Путин: Разпадането на СССР беше трагедия за историческа Русия

На пресконференцията президентът бе запитан и дали Дядо Мраз изпълнява негови желания.

Путин стана адвокат на Дядо Мраз след заведен срещу него съдебен иск

"Отношенията ми с Дядо Мраз досега са били благоприятни и съм благодарен за това, че мога да се срещам днес с вас в качеството, в което съм", отговори Путин. "Още повече съм благодарен за това на народа на Руската федерация, който ми повери тази висока длъжност", отбеляза той, преминавайки към по-сериозен тон.

Връщайки се на празничната тема, президентът изрази надежда, че "Дядо Мраз ще дари всеки от нас не само с подаръци, но и с най-важното - с осъществяване на плановете ни - на цялата страна и на всеки отделен гражданин на Руската федерация".

Путин стана адвокат на Дядо Мраз след заведен срещу него съдебен иск
Снимка: ТАСС/Alexei Nikolsy

Междувременно от Градския съд във Велики Устюг съобщават за ТАСС, че там не е постъпвал иск от петербургски юрист срещу Дядо Мраз.

"Искова молба от ищеца не е постъпвала в съда. В интернет ищецът обяви, че искът е от 20 декември. Ако го е изпратил по пощата, тъй като в електронен вид не е постъпвало при нас, то ще пристигне след една-две седмици. До днес обаче нищо не е дошло, следователно нищо не е регистрирано", се казва от съда за ТАСС.

Путин стана адвокат на Дядо Мраз след заведен срещу него съдебен иск

Източник: Dir.bg

Видео: CNN

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.