Сигнализирай!

10 000 българи заминават по празниците към екзотични дестинации

Gospodari.com
Gospodari.com
26.12.2021 г.
28
0

10 000 българи заминават по празниците към екзотични дестинации, пише в.Сега.

Туроператорите отчитат значителен ръст на българските туристи зад граница през коледните и новогодишни празници в сравнение с миналата година. Това съобщава TravelNews, цитирайки различни информации от туроператори и сдружения в бранша.

За коледните и новогодишни празници над 5000 души са записани в чартърни и самолетни програми за екскурзии в чужбина. Те пътуват предимно за екзотични дестинации. А още около 5000 тръгват на автобусни екскурзии извън България.

Най-много хора ще летят до Египет и Турция, но има и доста с резервации в чартъри до Йордания, Тунис, Албания, Малдивите, Доминиканската република, Шри Ланка, Занзибар и Лапландия. По редовните самолетни линии най-много българи са купили билети за Дубай (ОАЕ), Тайланд, Мексико, Рим и Прага.

10 000 българи заминават по празниците към екзотични дестинации

Пускат полет от София до Малдивите, 10 000 българи са били на почивка там

По автобусните програми на туроператорите за чужбина резервациите са предимно за Турция, Сърбия, Северна Македония и по-малко в Гърция.

Според данните на Института за анализи и оценки в туризма по празниците за организирани пътувания във вътрешността на страната са записани около 560 000 души.

10 000 българи заминават по празниците към екзотични дестинации

Източник: в.Сега

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.