Сигнализирай!

Близо 2.5 млн. лева дарения събра до момента "Българската Коледа"

Gospodari.com
Gospodari.com
26.12.2021 г.
29
0

Близо 2.5 млн. лева дарения събра до момента "Българската Коледа", съобщава Дневник.

Сумата бе достигната на благотворителния спектакъл в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева. Кампанията е в подкрепа на децата, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение продължава.

Към момента са изпратени над 345 хил. дарителски кратки съобщения на номер 1117. Приемат се и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията. Тя беше обявена от президента Румен Радев в последния ден на месец ноември. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

В подкрепа на децата с тежки заболявания на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

Тази година концертът бе излъчен пряко по Би Ти Ви и Българското национално радио. Той ще бъде повторен на запис тази вечер в ефира на БНТ 4 от 20.30 часа.

В благотворителния концерт на сцената на Народния театър "Иван Вазов" се включиха Графа, Веско Ешкенази, БТР, Любо Киров, Белослава, Дони и Нети, "Фондацията", Тони Димитрова, Росица Кирилова и група "Жестим", Дара Екимова и Никола Тодоров. Водещи на тазгодишното издание на спектакъла бяха актьорите Павел Иванов и малката Ая Алексиева. Участие взеха и детската вокална група "Бон-Бон", възпитаници на "Voice Academy", българските участници в детската Евровизия Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, детската вокална група "Нови гласове" от Търговище, Националното училище за танцово изкуство и учениците от Първа английска гимназия. В спектакъла с рецитал се включи и актьорът Владимир Пенев. На сцената излязоха и деца, подпомогнати от "Българската Коледа", за да разкажат за своите усилия и мечти.

Близо 2.5 млн. лева дарения събра до момента "Българската Коледа"

Да помогнем на един баща да оздравее (РЕПОРТАЖ)

Вече 19-та година общите усилия на хиляди добродетелни българи, които правят възможна каузата "Българската Коледа". Те утвърждават дарителските традиции в страната и печелят обществена подкрепа за благотворителността.

През годините на своето съществуване благородната кауза е набрала близо 40 млн. лева.

Инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за 28 лечебни заведения от цялата страна. 19-ото издание на "Българската Коледа", което ще продължи през цялата 2022 г., е под надслов "Дари надежда на дете в беда". То е посветено на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение.

Близо 2.5 млн. лева дарения събра до момента "Българската Коледа"

Източник: Дневник

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.