Сигнализирай!

Бащи протестират за законодателни промени за повече време с децата си (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.12.2021 г.
26
0

Бащи протестират за законодателни промени за повече време с децата си, съобщава bTV.

Пред Министерството на правосъдието се състоя протест на бащи, които са разделени с майките, но искат да прекарват повече време с децата си. Те настояват за законодателни промени. 

По думите им споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече деца да живеят и със своите бащи. 

Бащи протестират за законодателни промени за повече време с децата си (видео)
Да помогнем на един баща да оздравее (РЕПОРТАЖ)

Мирната демонстрация се проведе в Деня на бащата. На него се чества паметта на свети Йосиф Обручник, земния баща на Иисус Христос.

„Проблемът с обезбащяването в цял свят е огромен. Много деца, да не кажа повечето, са израснали без бащи в съвременното общество“, сподели един от протестиращите родители пред БГНЕС. Той е категоричен, че тази „пандемия“ може да бъде предотвратена с помощта на споделеното родителство. 

„Родителите на разделените деца трябва да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в много държави, време е да се направи и у нас“, каза още бащата. 

Според друг родител споделеното родителство трябва да се регламентира законово, без да се очаква жената да го одобри изрично. „Иначе това води до изнудване, до материални облаги. На практика бащата и детето са лишени от правото да бъдат заедно“, уточни той. 

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод.

Бащи протестират за законодателни промени за повече време с децата си

Източник и видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.