Сигнализирай!

Търсач на съкровища е в затвора след като е отказал да разкрие къде са 500 златни монети

Gospodari.com
Gospodari.com
26.12.2021 г.
103
0

Търсач на съкровища е в затвора вече 6 години след като е отказал да разкрие къде са 500 златни монети, пише LadBible.

Макар че това може да звучи като сюжет на приключенски филм от 80-те, всъщност това е реален живот за изследователя Томи Томпсън. Той е задържан за неуважение към съда след като отказва да каже къде са изчезналите монети.

Томпсън твърди, че не знае нищо за въпросните монети.

Но за да разберем наистина тази странна история, ще трябва да се върнем към времето, в което е започнала - 1857 г. Тогава "SS Централна Америка", наречен Златният кораб, потъва на 200 мили от бреговете на Южна Каролина. Четиристотин двадесет и пет души загиват, а десет тона злато потъват на дъното на океана.

Преминаваме няколкостотин години напред към 80-те години на миналия век. Тогава Томпсън, океански инженер, убеждава поддръжниците да си дадат милиони долари, за да издълбае морското дъно за плячката.

Томпсън показва подводен робот, който той е създал, на име Немо. Той е достатъчно впечатляващ, за да изкуши 161 души и компании да вложат 12,7 милиона долара, за да финансират плановете му, съобщава Fort Lauderdale Illustrated през 2019 г.

С парите, които събра, той създава екип за изследване на океана, наречен Recovery Limited. Той има за цел да намери изгубеното съкровище.

Според доклада, „изненадващо бързо, те буквално удариха златото“, откривайки останките на "SS Централна Америка" на дълбочина 8000 фута.

Търсач на съкровища е в затвора след като е отказал да разкрие къде са 500 златни монети

Останките на потънал нацистки военен кораб вероятно крият изчезнало руско съкровище (снимки)

Съкровището, което се смята за едно от най-големите някога в САЩ, днес струва около 300 милиона долара.

Повечето от намереното злато е продадено през 2000 г. за около 50 милиона долара.

Но тези 161 поддръжници, които тогава инвестират трудно спечелените си пари през 80-те години, никога не са видели никакви приходи. Това кара двама от тях да съдят Томпсън.

Томпсън и неговият асистент Алисън Антекайер напускат страната през 2012 г. Тогава е издадена заповед за ареста им, след като Томпсън не се явява на изслушване, свързано с заведените срещу него дела.

Двойката остава в бягство до 2015 г., когато двамата са заловени да живеят в хотел Хилтън в Западен Бока Ратон. Там са наели апартамент под фалшиво име.

Томпсън се признава за виновен за неявяване на изслушването през 2012 г. и е осъден на две години затвор и глоба в размер на 250 000 долара.

Въпреки това Томпсън остава в затвора, тъй като отказва да каже на съда къде са 500-те изчезнали златни монети. Наред с дългия си престой в затвора, той трупа 1000 долара глоби на ден.

Междувременно е категоричен, че остатъкът от всяко съкровище, което е намерил, е предадено на субект в Белиз.

Говорейки на изслушване миналата година, Томпсън каза: „Ваша чест, не знам дали сме минавали по този път преди или не, но не знам къде се намира златото.

„Чувствам, че нямам ключовете към свободата си.

Следващото изслушване на Томпсън е насрочено за 7 януари 2022 г., но няма гаранции, че той ще бъде освободен.

Търсач на съкровища е в затвора след като е отказал да разкрие къде са 500 златни монети

Източник: LadBible

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.