Сигнализирай!

"Пропусната" ли е Дж. К. Роулинг в юбилейния филм за Хари Потър?

Gospodari.com
Gospodari.com
31.12.2021 г.
57
0

Според масово разпространената информация, Дж. К. Роулинг няма да участва на специалното юбилейно събитие "Хари Потър, Завръщане в Хогуортс"

Пуснаха трейлъра на юбилейния филм за Хари Потър (видео)

Reuters

 В предстоящата продукция на Sky, по повод 20-годишнината от излизането на първия филм на хитовата поредица, отново ще видим любимите си магьосници Даниел Радклиф (Хари Потър), Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) и Рупърт Гринт (Рон Уизли).

Много издания писаха, че Роулинг е била "отхвърлена" от продукцията, поради противоречията около нейните възгледи за правата на транссексуалните и несъгласието на Уотсън, Гринт и Радклиф с коментарите ѝ.

Оказва се, че не е точно така, пише The Independent, цитирани от в. "Сега". В редакцията са имали възможност да гледат предварително записаното събитие, в което членовете на актьорския състав обсъждат колко голямо влияние са имали книгите на Роулинг върху тях лично, а в един момент се появява и самата тя.

"Толкова много хора се влюбиха в писането на Джоан Роулинг", казва Бони Райт, която играе Джини Уизли във филмите, докато други актьори се спомнят вълненията при излизането на всеки том от поредицата.

"Мисля, че е много лесно да забравим, че по това време хората говореха за „смъртта на четенето“, изтъква Даниел Радклиф, докато актьорът Роби Колтрейн, играл Хагрид, добавя: "Една от многото причини, поради които толкова се възхищавам на Джоан, е, че милиони деца, които никога не биха хванали книга, изведнъж осъзнаха силата на литературата и сега редовно четат"". 

След това разговорът преминава към трудностите при  намирането на актьор за ролята на Хари Потър.

"Не можехме да намерим Хари!  — казва Роулинг в сегмент, заснет през 2019 г. — Просто не откривахме такъв и започвахме да изпадаме в паника". 

По-късно тя добавя, колко емоционални са били създателите на филма, когато разбрали, че Радклиф е идеален за ролята.

Вероятно заблудата, че писателката е "пропусната" в честването, е предизвикана от факта, че в трейлъра за шоуто Джоан Роулинг нито се вижда, нито се споменава. 

"20-та годишнина на Хари Потър: Завръщане в Хогуортс" се излъчва на 31 декември от 20 ч. изключително по Sky Max.

Тези, които искат да гледат събирането извън САЩ, могат да го направят на стрийминг платформата HBO Max, която вече е достъпна в някои части на Европа, а по-късно през годината  се очаква и в България.

"Отхвърлена" ли е Дж. К. Роулинг от новия филм за Хари Потър заради коментарите си относно транссексуалните?

Източник: в. "Сега"

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.