Сигнализирай!

Рапърът и предприемач Кание Уест планира среща с Путин в Русия и бизнес с руския "Доналд Тръмп"

Gospodari.com
Gospodari.com
12.01.2022 г.
20
0

Рапърът и предприемач Кание Уест планира среща с Путин в Русия и бизнес с руския "Доналд Тръмп".

Американският рапър и предприемач Кание Уест е насочил погледа си към Русия. Йе, както се преименува през 2021 г., планира да пътува към Москва по-късно през годината, за да се срещне с президента Владимир Путин, да направи първото си шоу в страната и да разпространи бизнеса си там, твърди Billboard

Кание Уест официално промени името си

Информацията идва от Амир Судан - един от приятелите и съветниците на артиста, който участва в координацията на ангажиментите му заедно с адвоката Скот Балбър. Според него, полетът до Русия ще се случи през пролетта или лятото - в зависимост от програмата на Йе. 

Рапърът и предприемач Кание Уест планира среща с Путин в Русия и бизнес с руския "Доналд Тръмп"

Именно Балбър е връзката между Кание с руския бизнесмен Араш Агаларов и сина му Емин Агаларов - Араш, който също е клиент на адвоката, е в обкръжението на Путин и е сред най-заможните предприемачи в сферата на недвижимите имоти в страната. Президентът на Crocus Group е считан за "Руския Доналд Тръмп", тъй като често слага името си на сградите, които издига. Според официалния си уебсайт, компанията разполага с над 4 милиона квадратни метра в имоти в Русия, а сред бизнесите ѝ попадат търговски центрове, големи вериги магазини, модни марки и бутици. 

Емин е бизнес партньор на баща си, а освен това се занимава и с музика. Учил се е от Муслим Маговаев, който е определян за "Съветския Синатра". От началото на кариерата си през 2005 г. EMIN, както е псевдонимът му, им редица албуми и международни турнета. 

Араш Агаларов

През 2013 семейството си сътрудничи с Тръмп покрай провеждането на "Мис Вселена" в Москва, а три години по-късно помогна за организирането на срещата в Тръмп Тауър между представители на изборната кампания на американския бизнесмен и адвоката Наталия Веселнитская. Събитието се асоциира с руската намеса в изборния процес в САЩ и имаше за цел да разкрие дискредитираща информация за опонентката на Тръмп - Хилъри Клинтън. 

Според Амир Судан, Русия ще се превърне във втори дом за Йе:

"Ще прекарва много време там," пояснява той, цитиран от Billboard. Съветникът не разкри детайли за бизнес отношенията на Кание и Агаларови, но прогнозира, че ще увеличат богатството на рапъра с повече от 10 милиарда долара.

През март оцени Йе на 6.6 милиарда долара, като това се дължи на сделките му с Adidas и Gap, но Судан заяви, че сумата е по-висока. 

Очаква се освен всичко друго Кание да си сътрудничи музикално с EMIN в опит да повиши полуярността му в САЩ. Представянето на проекта Sunday Services ще бъде първото участие на Уест в Русия в 25-годишната му кариера. По информация от Судан Путин ще бъде поканен като специален гост на събитието.

Проектът събира любовта на Йе към музиката, християнството и модата. Концертите се провеждат всяка неделя в различна локация, като всички участници са длъжни да спазват определен дрескод. 

Рапърът и предприемач Кание Уест планира среща с Путин в Русия и бизнес с руския "Доналд Тръмп"

Същевременно обаче бързо се появиха и твърдения, че историята с посещението на Кание Уест е "пълна измислица". ПР-ът на рапъра Пиер Рожие изпрати имейл на Rolling Stone, в който пише следното:

"Изцяло изфабрикувана история. Фантастика или просто самозалъгване от страна на тези руснаци."

Представители на Емин Агаларов потвърдиха, че текат разговори между двете страни, но отказаха да разкрият допълнителни подробности. 

Рапърът и предприемач Кание Уест планира среща с Путин в Русия и бизнес с руския "Доналд Тръмп"

Източник: Billboard, Булевард България

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.