Сигнализирай!

Пандемията принуди ресторанти в Англия да заменят персонала с роботи (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.01.2022 г.
19
0

Пандемията принуди ресторанти в Англия да заменят персонала с роботи.

Заведенията са част от китайска верига и се намират в северозападната част на Англия. Собствениците пуснали по един BellaBot, както се нарича роботът, във всеки от четирите си ресторанта в Ливърпул, Сейнт Хелънс, Болтън и Уигън, за да тестват как ще работи новаторската идея. Оказало се, че машините се справят перфектно със сервирането на храна.

Бездомник в САЩ напада възрастен мъж, решил да му помогне (видео)

Пандемията принуди ресторанти в Англия да заменят персонала с роботи (видео и снимки)

Според собствениците Паоло Ху и Питър Ву и без това малкото персонал е пренатоварен, затова се налага помощ от роботите. Механичните асистенти се търгуват на цена от 20 000 долара. Инвестицията се прави веднъж, което означава, че е доста по-добре да наемеш такива машини, отколкото хора.

Посетителите харесват нововъведението. Във видеото робот сервитьор тича из ресторанта, сервирайки деликатеси на доволни клиенти. Роботът е на колела и има четири рафта, като може да обслужва четири маси с едно зареждане.

Собствениците на веригата казват, че роботите дават възможност на останалия персонал да се погрижи за "емоционалните нужди" на клиентите и да отговарят на въпроси, например за съставките на ястието.

"Някои посетители снимат роботите за видеоклипове в TikTok, други благодарят и казват, че децата са харесали робота“, казва Дейвид Рамсдън, говорител на веригата ресторанти. Той вярва, че така ще се привлекат нови клиенти.

Семейства идват специално, за да видят робота Бела, а когато е нечий рожден ден, роботът може да се присъедини към партито, за да пожелае на посетителите честит рожден ден.

"Поръчвате чрез приложението и храната се доставя директно на масата ви. Първоначално това беше краткосрочно решение на кризата с коронавируса и липсата на служители, но реалността е, че това е нашето бъдеще", казва Рамсдън. "Изкуственият интелект и роботиката все повече ще навлизат на пазара", убеден е той.

Източник: "Дейли мейл"

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.