Сигнализирай!

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.01.2022 г.
63
0

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни.

Пред Deadline звездата призна:

"Имам две страстни занимания през целия ми живот. Едното е актьорството, а другото - да защитавам природата и да разпространявам вестта за заплахата на климатичните промени.

Мисля, че е налице всеобща тревожност у хората, че правомощията в ръцете на частния сектор, правителствата не довеждат до промяна достатъчно бързо. Очевидно имаме само този 9-годишен прозорец.

https://twitter.com/LeoDiCaprio/status/1484678189603426306

Трябва да избирате хора, които ги е грижа за проблема с климатичните промени и такива, които възприемнат науката сериозно. Не можете да си позволите да издигате на местно, държавно или градско ниво лидери, които не се вслушват в науката. Особено това важи за нашата страна.

Снимка: Alamy

По броя население ние сме на глава от населението - най-големите замърсители в света. И учените твърдят това вече от десетилетия.

Леонардно Ди Каприо отговори на обвиненията, че "плаща за горските палежи в Амазония"

Трябва да дадем пример за хората от останалия свят, да ги поведем. Ние сме изключително богата нация и точно от нас трябва да започне преходът.

Достигнем ли прага от 1,5-градусово затопляне, това ще рефлектира върху цялата природа. Ще затопли и покачи киселинността на океаните ни. Масата от въглеродни емисии сега се абсорбират именно там.

Ние дори не разбираме какъв е реалният ефект от климатичните промени, докато температурата на океаните постоянно се покачва до рекордни стойности.

Всяка следваща година е по-топла от предишната и това няма спирка. Няма да видим тази спирка. Но, за да смекчим малко всички тези кризи, ще кажа "Не гледайте нагоре!"

Kръстиха новооткрито растение на Леонардо ди Каприо (снимки)

Снимка: Alamy
Don't Look Up

Що се отнася до филма Don't Look Up, актьорът каза:

"Гордея се, че с филма си повдигнахме дискусия. Той бе видян от много хора по целия свят и се усети, че витае сериозна тревога сред обществата по този проблем.

Едва ли един филм може да промени нещата в дадена посока, но аз определено се гордея, че участвах в такова произведение на изкуството. И, както Джен Лоурънс каза във филма, "поне се опитахме."

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни
Стопкадър: Netflix

Леонардо ди Каприо: Следващите 9 години ще са най-важните в живота ни

Източник: Deadline

Видео: Netflix

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.