Сигнализирай!

Мразовити електробуси превозват пътниците в София (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.01.2022 г.
18
0

Мразовити електробуси превозват пътниците в София.

Общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев сигнализира във Facebook за ледените електробуси в София. Той започна Facebook live в едно от превозните средства и измери температура от 5,5 градуса.

„Причината е, че парното в този електробус не работи. А не работи, защото електробусна линия 60 се обслужва от мотриси, чиято батерия според шофьори в депата не им стига да завъртят пълен курс с включено парно".

В търсене на билет за градски транспорт (РЕПОРТАЖ)

Бонев обяснява защо това се случва:

„В София бяха изхарчени десетки милиони левове за закупуване на електробуси, които очевидно не са подходящи за условията на града. Те не могат да обслужват адекватно пътниците и не им осигуряват необходимия комфорт“, смята Бонев. 

„Второто нещо е, че след като бяха закупени тези автобуси, не беше изградена инфраструктурата за тях. В кв. „Овча купел“ липсва зарядна станция. За да пести своята батерия, този автобус, а и не само, просто не включва парното”.

Мразовити електробуси превозват пътниците в София
Facebook/boris.bonev
"Спаси София" обобщи проблема във Facebook:

„Излиза, че гордостта на Фандъкова и ГЕРБ - китайските електробуси, струващи 2 пъти повече от немски газови автобуси, не могат да издържат една обиколка с включено отопление, защото батерията им се изчерпва. Често батерията свършва и по средата на линията, пътниците остават без транспорт и се извиква авариен камион да тегли, което генерира още разходи и неудобства. Ето до какво водят лошото управление, популизмът и корупцията. Хайде стига вече грешка след грешка, провал след провал. Можем и заслужаваме много повече и заедно ще го направим!“

Люксембург отчете позитиви от безплатния градски транспорт

Коментарът на Столична община

От Столична община отговориха в ефира на БНТ, че това е изолиран случай.

Инж. Евгений Ганчев, шеф на общинското предпиятие "Столичен електротранспорт, обяснява дискомфорта с дължината на маршрута. Батериите на превозните средства били пригодени да возят по 20 км без зареждане, докато въпросната линия била около 25 км. Той обеща, че проблемът ще бъде решен с изграждане на станция за зареждане на батерии в "Овча купел".

Очаква се тази станция да бъде изградена в рамките на 2 месеца.

Мразовити електробуси превозват пътниците в София

Източник: Сега
Снимки: Facebook/boris.bonev, БулФото
Видео: Спаси София

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.