Сигнализирай!

Сатирата подготвя специално представление за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова

Gospodari.com
Gospodari.com
30.01.2022 г.
22
0

На 2 февруари ще се навършат 100 години от рождението на Стоянка Мутафова. В чест на кралицата на българската комедия, Сатиричният театър подготвя специално представление, като Мутафова ще се появи на сцената чрез холограма.

БНБ пуска монета “100 години от рождението на Стоянка Мутафова”

Подготвят специален спектакъл за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова
Булфото

"Спомням си последната ни среща. Тя малко ме наруга и каза: "Ако ме спреш да играя, ще ти се разсърдя и няма да ти го простя никога". Искаше да остави голяма усмивка у всички хора, които са работили с нея, както и у публиката, разбира се. Ако трябва да я опиша с една дума – лудетина", споделя актьорът Любо Нейков пред bTV.

Директорът на Сатирата Калин Сърменов допълва, че тя е била активна политически до последните си дни. "Интересуваше се какво се случва. Имахме уговорка в точно определен час да идвам в гримьорната ѝ. Нарочно закъснявах, за да ми се кара, защото много ми харесваше как ме хока… В спектакъла на 2 февруари тя ще се появи на сцената чрез холограма", пояснява Сърменов.

Подготвят специален спектакъл за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова

"Много тежко ми стана, че я виждам на монета. Изкарах един цял живот с нея и имам много спомени. Тя беше много над нещата, широко скроена личност. Това ѝ помагаше да минава през трудностите, защото не всичко в живота ѝ бе песен. За мен тя бе майка, приятел, беше всичко", признава Мария Грубешлиева-Муки.

Подготвят специален спектакъл за 100-годишнината от рождението на Стоянка Мутафова

Източник: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.