Сигнализирай!

Рашков: Прокуратурата може да добави и някой от бившите управляващи в списъка на премиера

Gospodari.com
Gospodari.com
10.02.2022 г.
19
0

Все още списъкът с 19 имена, предоставени от премиера Кирил Петков на прокуратурата, не е постъпил в МВР. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков. Той не пожела да коментира пред журналисти кои са лицата, за които се твърди, че са замесени в престъпни и корупционни схеми. „Може прокуратурата да добави някой. Например, от бившите управляващи – да видим, да проверим и да започнем да го разследване“, каза Рашков, цитиран от bTV.

По думите му, не е висока активността по последващите проверки след обявяването на санкциите по закона „Магнитски“. „Една част от имуществата, с които е разполагало едно от лицата, което непрекъснато и неотменно стои до ръководителя на ДПС в българския парламент, той се освободи своевременно, така че да не попадне под прякото въздействие“, заяви Рашков. Като очевидно визираше Делян Пеевски. Той допълни, че депутатът е с имунитет и за проверка са нужни конкретни действия на прокуратурата.

Петков: Нося списък с 19 имена, но Прокуратурата сама трябваше да си напише домашното (видео)

Рашков: Прокуратурата може да добави и някой от бившите управляващи в списъка на премиера

По отношение на хазартния бос Васил Божков, който също е санкциониран от САЩ, вътрешният министър посочи, че няма никаква информация „какъв е ефектът от това разследване“.

Проверката за "Хемус"

По същия начин от 8 декември до момента няма обратна връзка от прокуратурата по проверката на ГД „Национална полиция“ по цялостния документооборот и процесите около строителството на АМ „Хемус“ по времето на предходното управление. От средата на декември са предадени и материали по разследването на ремонтите на язовири.Рашков ги сравни със схемата с аутобана.

Той отново анонсира действия и в енергетиката – състоянието на ПАВЕЦ „Чаира“, „Булгаргаз“, но и „Булгартрансгаз“.

Рашков: Прокуратурата може да добави и някой от бившите управляващи в списъка на премиера

Източник: bTV

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.