Сигнализирай!

БСП се скара на Кирил Петков заради АЕЦ "Белене"

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2022 г.
18
0

Един от коалиционните партньори на "Продължаваме промяната", а именно БСП, разпространи официална позиция на тясното си ръководство, в която опонира на "неколкократните публични изявления" на премиера Кирил Петков. Става въпрос за изказванията му, че правителството няма да строи АЕЦ "Белене", пише Дневник.

В позицията на Изпълнителното бюро на социалистите от днес се казва, че партията се придържа стриктно към текста на подписаното споразумение за съвместно управление на Република България в периода 2021-2025 г. И дори оттам цитираха частта "Енергетика", в която се казва: "Необходимостта от изграждане на нови ядрени мощности, уточняването на типа на реакторите и площадките да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и на база икономическа целесъобразност, най-ниска цена и време за изграждане."

БСП се скара на Кирил Петков заради АЕЦ "Белене"

Според БСП, този текст на споразумението не изключва строежа на централата. "Призоваваме коалиционните партньори да се придържат към подписаното споразумение", се посочва в позицията на "Позитано" 20.

Изграждането на АЕЦ "Белене" е една от темите, по която се очаква разнобой в коалицията. БСП няма да се откаже от дългогодишното си обещание за изграждането на централата.

БСП се скара на Кирил Петков заради АЕЦ "Белене"

Източник: Дневник

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.